Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single School Is Cool – “Whisper on the Wind”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een album uitbrengen en er door een pandemie niet ten volle van kunnen profiteren; het is wat School Is Cool overkwam toen de band net voor de eerste lockdown met Things That Don’t Go Right op de proppen kwam. Gelukkig blijven echte muzikanten niet bij de pakken zitten en zo trok Johannes Genard terug de studio in. Het resultaat werd een vijfde langspeler onder de noemer Brittle Dream, waaruit we met “Comfort” en “Uh-Huh” al twee degelijke singles te horen kregen. ‘Geen twee zonder drie’ moet het viertal gedacht hebben, want met “Whisper on the Wind” krijgen ze een, hetzij ietwat minder energieke, opvolger.

Met een dromerige intro lijkt de nieuwste creatie van School Is Cool al snel iets weg te hebben van pakweg Ry X of Bon Iver. Dat heeft veel te maken met de ietwat minimale instrumentatie en de idyllische ‘oeh oeh oeh’, al doen de strijkers en subtiele extra’s daar ook nog een schepje bovenop. Genards stem klinkt in dat opzicht ook als een warmer dekentje bij guur herfstweer, waardoor “Whisper on the Wind” openbloeit als een mooier geheel. Een puntje van kritiek is misschien het feit dat de single gewoon wat voortkabbelt zonder een echt hoogtepunt te kennen, maar in zijn totaliteit en sfeerschepping mag School Is Cool in elk geval positief terugblikken. Geen grootse radiohit dus, deze single, maar een fijn tussendoortje op een regenachtige avond.

Brittle Dream verschijnt op 28 oktober. School Is Cool speelt rond die plaat twee releaseshows: op 3 november in Trix te Antwerpen en op 7 november in de Ancienne Belgique te Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2182 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single School Is Cool - "Never Mind The Feeling"

Johannes Genard maakt tegenwoordig opnieuw het mooie weer in het VTM-programma Liefde Voor Muziek, waarin hij wederom zijn geheel eigen ding doet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Holy Hannah - "Human Touch"

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’, een gezegde dat zo versleten is als dat de straat oud is, maar daarom niet…
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2023 (Festivaldag 1): België boven

Na die ellendige coronapauze leken de nieuwe festivals vorig jaar wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Sommige zijn even snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.