Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single School Is Cool – “Comfort”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Stel je voor: je brengt een album uit vol nummers die door het publiek gesmaakt worden, maar nog voor je het goed en wel kan voorstellen, gaat de wereld op slot. Het is precies wat School Is Cool overkwam toen de band Things That Don’t Go Right uitbracht in maart 2020. Op wat zittende concertjes en enkele alternatieve zomershows na, is dat tot op heden eigenlijk nog steeds niet echt gebeurd. Dan maar aan een nieuw hoofdstuk beginnen, moeten Johannes Genard en co gedacht hebben, want met “Comfort” verschijnt er vandaag een eerste single van wat een nieuwe plaat zou kunnen worden.

Met zijn nieuwste creatie start School Is Cool dus wel degelijk een nieuw hoofdstuk, want na de laatste plaat – die nogal knipoogde naar The War on Drugs – klinkt “Comfort” weer helemaal anders. Nu lijken het vooral wat Oosterse klanken te zijn die het nieuwe geluid van de band kleur geven, en dat klinkt verrassend euforisch. De band hintte zelf al naar het gebruik van een panfluit, maar zo vreemd klinkt dat in z’n geheel dus totaal niet. Er hangt meteen een gemoedelijke sfeer doorheen de single door de mix van synths en grootse drums. Hier en daar merken we ook een tikkeltje melancholie, waardoor School Is Cool je van begin tot eind weet mee te slepen in zijn wereld. Doe daar dan nog eens het herkenbare stemgeluid van Johannes Genard bij, en je hebt eigenlijk een nummer dat perfect in eender welke playlist past. Het vijftal is dus weer geëvolueerd, en dat stemt ons bijzonder gelukkig. Knappe single, dit.

School Is Cool trekt de komende maanden weer op tour, met tussenstops op onder andere Rock Herk, Gladiolen, Genk on Stage en Rock Affligem. De kans dat je de band aan het werk zal zien, is met andere woorden groot!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2182 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single School Is Cool - "Never Mind The Feeling"

Johannes Genard maakt tegenwoordig opnieuw het mooie weer in het VTM-programma Liefde Voor Muziek, waarin hij wederom zijn geheel eigen ding doet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Holy Hannah - "Human Touch"

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’, een gezegde dat zo versleten is als dat de straat oud is, maar daarom niet…
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2023 (Festivaldag 1): België boven

Na die ellendige coronapauze leken de nieuwe festivals vorig jaar wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Sommige zijn even snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.