Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single School Is Cool – “Uh-Huh”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De band die zich voor elk album door een ander (sub)genre laat inspireren, maar er altijd goed mee wegkomt; dat is School Is Cool. De formatie rond Johannes Genard mag zich met trots een van de vaste waarden in het Belgisch muzieklandschap noemen. Getuige opnieuw de vele tourdata die er voor komende zomer op de planning staan. Er borrelt dan ook iets binnen het vijftal, want nadat enkele weken geleden het leuke “Comfort” verscheen, is het nu alweer tijd voor een opvolger. Dat ruikt dus naar een nieuwe plaat, al kregen we noch een titel, noch een releasedatum.

Hoe dan ook is het nieuwe “Uh-Huh” wederom een fijn nummertje geworden, dus met dat mogelijke album lijkt het wel goed te komen. Deze single past in elk geval perfect binnen de discografie van School Is Cool: groots zonder te overweldigen, lichtjes euforisch en vooral heel veel positieve energie. Tot een echt grootse ontploffing komt het op deze nieuwe creatie echter nooit, maar dat betekent niet dat het nummer daarom ter plaatse blijft trappelen. Een fijne toevoeging aan het palmares van School Is Cool dus, die live waarschijnlijk nog een tikkeltje grootser zal klinken.

School Is Cool speelt op 2 juli op Na Fir Bolg in Vorselaar, op 16 juli op Rock Herk, op 12 augustus op Tribu Festival in Ninove, op 21 augustus op Parkpop in Oostkamp en op 27 augustus op Waregem Koerse.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single School Is Cool - "Comfort"

Stel je voor: je brengt een album uit vol nummers die door het publiek gesmaakt worden, maar nog voor je het goed…
InstagramLiveRecensies

The Vices + School Is Cool @ Fabriek Muziek: Veelbelovende entree en autopiloot

Enkele dagen geleden viel in Knokke het water met bakken uit de lucht en ook gisteravond plensde het overdag. Het was dan…
AlbumsRecensies

School Is Cool - Things That Don't Go Right (★★½): Creativiteit ten koste van inspiratie

Bijna exact tien jaar nadat School Is Cool de eerste prijs wegkaapte op Humo’s Rock Rally, is het minste wat we van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.