Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single School Is Cool – “Never Mind The Feeling”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Johannes Genard maakt tegenwoordig opnieuw het mooie weer in het VTM-programma Liefde Voor Muziek, waarin hij wederom zijn geheel eigen ding doet met de nummers van onder meer K3, Clouseau en Regi. Gezien de status die de man met zijn band School Is Cool heeft opgebouwd in de Lage Landen is dat misschien ietwat vreemd, maar goed, wie zijn wij om te oordelen. Het is dan ook weinig toevallig, gezien de belangstelling rond zijn persona, dat hij met die band net nu met nieuw materiaal op de proppen komt. Het vijftal vaart al sinds een paar jaar de koers van de dromerige indierock à la The War on Drugs, Things That Don’t Go Right als beste voorbeeld, maar lijkt sinds Brittle Dream toch iets meer terug te keren naar zijn vertrouwde sound.

Het nieuwe “Never Mind The Feeling” lijkt in elk geval een voorsmaakje van een nog aan te komen nieuwe plaat, dus het hoeft geen verrassing te zijn dat dat nummer die kentering verder doortrekt. Een dikke drie minuten lang omarmt School Is Cool je dus bijna vanzelfsprekend met een euforisch jasje, waarin strijkers een subtiele rol spelen. Het zijn daarnaast de stemmen van Genard en Hanne Torfs die nog steeds goudgeel blenden op een bedje van dromerige elektronica die een lentegevoel met zich meebrengen. “Never Mind The Feeling” werd met andere woorden niets meer, maar zeker ook niets minder dan een te verwachten School Is Cool-song zoals je die anno 2024 kan verwachten. Bijzonder degelijk, smakend naar meer.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2182 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Holy Hannah - "Human Touch"

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’, een gezegde dat zo versleten is als dat de straat oud is, maar daarom niet…
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2023 (Festivaldag 1): België boven

Na die ellendige coronapauze leken de nieuwe festivals vorig jaar wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Sommige zijn even snel…
InstagramLiveRecensies

School Is Cool @ Het Depot: Energiepiek van begin tot einde

Als we over een tijdreismachine beschikten, dan zouden we gerust eens een legendarisch concert ergens in de jaren tachtig willen bijwonen. Tot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.