Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mayorga – “Girlcrush”

© Leffingeleuren Karen Vandenberghe

ILA, Bluai, de girlbands doen het goed in ons land. En daar is sinds kort eentje bijgekomen. Mayorga, de band rond Helena Mayorga Paredes (Noemie Wolfs, Pavlove…) kon ons al bekoren met debuutsingle “Weekend Lover” en tijdens haar set op Leffingeleuren bevestigde de band haar status als beloftevol. We zijn natuurlijk niet de enige die deze parel ontdekten. Mayorga mocht zich tijdens september de allereerste ‘Belofte van Willy’ noemen. Met “Girlcrush” is er nu een tweede single die die status meer dan ooit waarmaakt. Het was al een oorwurm tijdens concerten en zal heel wat nieuwe en oude fans doen ‘crushen’ op deze nieuwe Belgische belofte.

Wie Mayorga op Instagram volgt, kon eerder deze week een video zien van Helena die het refrein van haar nieuwe single luidkeels meezong op straat. Ze kreeg het idee voor deze song namelijk op weg naar huis na een nachtje stappen. “Girlcrush” heeft niet veel om het lijf. Het is een eenvoudige gitaarsong met een steengoed refrein dat nog uren blijft hangen. In de strofes doet de krakende stem van Helena de temperatuur snel stijgen. Het DIY-gevoel geeft het hele verhaal nog meer authenticiteit. Wist je trouwens dat Helena – net als bij de debuutsingle – alles zelf inspeelde? Echter dan dit kan je het niet krijgen! Een girlcrush op Mayorga? Dat is een evidentie na deze single.

Deze Belgische belofte aan het werk zien? Mayorga speelt dit najaar in het voorprogramma van die andere vaderlandse trots High Hi. 

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mayorga - "High High Low Low"

Na het voorjaar en de zomer gekleurd te hebben met hitje “Girlcrush“, zit Mayorga op dit eigenste moment in een laatste rechte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mayorga - "I'll Be Here"

Nauwelijks een week geleden speelde Mayorga een afgeladen AB Club helemaal plat tijdens de voorstelling van haar debuut-ep. De online release besloot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.