Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mayorga – “Girlcrush”

© Leffingeleuren Karen Vandenberghe

ILA, Bluai, de girlbands doen het goed in ons land. En daar is sinds kort eentje bijgekomen. Mayorga, de band rond Helena Mayorga Paredes (Noemie Wolfs, Pavlove…) kon ons al bekoren met debuutsingle “Weekend Lover” en tijdens haar set op Leffingeleuren bevestigde de band haar status als beloftevol. We zijn natuurlijk niet de enige die deze parel ontdekten. Mayorga mocht zich tijdens september de allereerste ‘Belofte van Willy’ noemen. Met “Girlcrush” is er nu een tweede single die die status meer dan ooit waarmaakt. Het was al een oorwurm tijdens concerten en zal heel wat nieuwe en oude fans doen ‘crushen’ op deze nieuwe Belgische belofte.

Wie Mayorga op Instagram volgt, kon eerder deze week een video zien van Helena die het refrein van haar nieuwe single luidkeels meezong op straat. Ze kreeg het idee voor deze song namelijk op weg naar huis na een nachtje stappen. “Girlcrush” heeft niet veel om het lijf. Het is een eenvoudige gitaarsong met een steengoed refrein dat nog uren blijft hangen. In de strofes doet de krakende stem van Helena de temperatuur snel stijgen. Het DIY-gevoel geeft het hele verhaal nog meer authenticiteit. Wist je trouwens dat Helena – net als bij de debuutsingle – alles zelf inspeelde? Echter dan dit kan je het niet krijgen! Een girlcrush op Mayorga? Dat is een evidentie na deze single.

Deze Belgische belofte aan het werk zien? Mayorga speelt dit najaar in het voorprogramma van die andere vaderlandse trots High Hi. 

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Box Revelation, Whispering Sons, Noordkaap en meer voor Rock Olmen

Vorig jaar kreeg de Olmense festivalganger voor een eerste maal een volledig tweedaagse voorgeschoteld. Dat editie 2022 een succes mag genoemd worden,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
LiveRecensies

We Are Open 2023 (dag 1) @ Trix: Gezegend met talent

Jaarlijks stelt Trix al diens podia (inclusief de Kelder) ter beschikking van allerlei Belgische projecten. Deze jongstleden editie van ontdekkingsfestival We Are…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.