Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Mayorga – “Weekend Lover”

© CPU – Mathias Verschueren

Het aantal nieuwe talenten dat wekelijk in ons kleine landje de kop op steekt, is bijna niet meer bij te houden. Vandaag komt er met Mayorga bijvoorbeeld alweer een nieuw visje bij in de vijver. Die naam zegt je misschien niet zoveel, maar als we je vertellen dat bezielster Helena Mayorga Paredes ook fungeert als gitariste bij Aarde Aan Daan, MANNGOLD en Pavlove, gaat er waarschijnlijk wel al een belletje rinkelen. Nu gaat ze dus ook haar eigen weg, en dat helemaal alleen. De jongedame doet binnen de grenzen van haar soloproject alles zelf, gaande van gitaar en zang tot drums en percussie. Het eerste “Weekend Lover” toont alvast aan dat zoiets haar goed afgaat.

Bij het beluisteren van de eerste creatie van Mayorga, glipt de naam ‘Phoebe Bridgers’ als snel je gedachtengang binnen. Dat komt vooral door de gezellige lo-fi/indiesfeer die doorheen “Weekend Lover” hangt. Op die manier weet de zangeres je ook binnen de kortste keren mee te nemen in haar verhaal. Een donkere baslijn houdt het geheel een tikkeltje mysterieus, terwijl de ietwat stevige gitaar – althans binnen het genre – voor een glinsterende toets zorgt. Lekker groovy dus, maar ook betoverend; er zit heel veel in het nummer verstopt, maar altijd voelt het ruim en luchtig aan. Een fijne kennismaking met Mayorga met andere woorden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Left of the Dial rondt de affiche af met Lizzie Esau, Mayorga, The Early Mornings en meer!

Binnen een kleine vier weken neemt Left of the Dial de Rotterdamse binnenstad over met hun driedaagse showcasefestival. Op de poster sieren…
LiveRecensies

Leffingeleuren 2022 (Festivaldag 2): Eclectische extravagantie

Op de tweede dag van Leffingeleuren 2022 was het op de koppen lopen. De organisatie kon namelijk het bordje ‘uitverkocht’ bovenhalen, waardoor…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Leffingeleuren rondt affiche af met 17 nieuwe namen waaronder o.a. Sylvie Kreusch en Ill Considered

Het pittoreske Leffinge is al sinds jaar en dag dé locatie voor het al even pittoreske festival Leffingeleuren. Op 9, 10 en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.