Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Mayorga – “Weekend Lover”

© CPU – Mathias Verschueren

Het aantal nieuwe talenten dat wekelijk in ons kleine landje de kop op steekt, is bijna niet meer bij te houden. Vandaag komt er met Mayorga bijvoorbeeld alweer een nieuw visje bij in de vijver. Die naam zegt je misschien niet zoveel, maar als we je vertellen dat bezielster Helena Mayorga Paredes ook fungeert als gitariste bij Aarde Aan Daan, MANNGOLD en Pavlove, gaat er waarschijnlijk wel al een belletje rinkelen. Nu gaat ze dus ook haar eigen weg, en dat helemaal alleen. De jongedame doet binnen de grenzen van haar soloproject alles zelf, gaande van gitaar en zang tot drums en percussie. Het eerste “Weekend Lover” toont alvast aan dat zoiets haar goed afgaat.

Bij het beluisteren van de eerste creatie van Mayorga, glipt de naam ‘Phoebe Bridgers’ als snel je gedachtengang binnen. Dat komt vooral door de gezellige lo-fi/indiesfeer die doorheen “Weekend Lover” hangt. Op die manier weet de zangeres je ook binnen de kortste keren mee te nemen in haar verhaal. Een donkere baslijn houdt het geheel een tikkeltje mysterieus, terwijl de ietwat stevige gitaar – althans binnen het genre – voor een glinsterende toets zorgt. Lekker groovy dus, maar ook betoverend; er zit heel veel in het nummer verstopt, maar altijd voelt het ruim en luchtig aan. Een fijne kennismaking met Mayorga met andere woorden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1688 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Box Revelation, Whispering Sons, Noordkaap en meer voor Rock Olmen

Vorig jaar kreeg de Olmense festivalganger voor een eerste maal een volledig tweedaagse voorgeschoteld. Dat editie 2022 een succes mag genoemd worden,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
LiveRecensies

We Are Open 2023 (dag 1) @ Trix: Gezegend met talent

Jaarlijks stelt Trix al diens podia (inclusief de Kelder) ter beschikking van allerlei Belgische projecten. Deze jongstleden editie van ontdekkingsfestival We Are…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.