Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BLUAI – “One Night”

© CPU – Jan Van Hecke

Zeggen dat BLUAI een fantastische zomer achter de rug heeft is een understatement. Het project rond Catherine Smet eindigde eerder dit jaar bovenaan in zowat elke noemenswaardige muziekwedstrijd, vergaarde daardoor plekjes in de voorprogramma’s van onder andere Balthazar, Orla Gartland, Intergalactic Lovers en High Hi én stond daarnaast ook nog eens op een twintigtal festivals. Niet niks dus, en al zeker niet voor een band die slechts drie nummers op haar palmares heeft staan. Gelukkig komt daar nu verandering in, want op 28 oktober brengt het viertal zijn debuut-ep Junkyard uit. “Hate You” en “Dime Store” kenden we daaruit al, maar daar komt met “One Night” nu ook een derde voorsmaakje bij.

Opvallend is in eerste instantie al dat de nieuwste creatie van BLUAI een tikkeltje ruiger klinkt dan wat we al eerder te horen kregen van het viertal. Dat heeft veelal te maken met de gitaar en de drums, al houdt de zoete stem van Smet dat gegeven perfect in evenwicht. In de refreinen komen alle ingrediënten dan samen, waardoor er een ietwat donkere sfeer ontstaat binnen het nummer. De gitaar treedt iets meer naar de voorgrond en gaat op die manier haast zijn eigen leventje leiden. Het schattige van BLUAI blijft op de een of andere manier wel nog aanwezig binnen “One Night”, maar toch voelt het nummer veel grootser aan. De voorzichtige uithalen van de frontvrouw zitten daar natuurlijk voor iets tussen, maar het is toch vooral het geheel dat er op zichzelf staat. Een nieuwe kant van het viertal dus, die smaakt naar meer.

Junkyard verschijnt op 28 oktober. Ter promotie van die ep trekt BLUAI op clubtour, met tussenstops in Charlatan in Gent (16 november), Cactus Club in Brugge (24 november), Trix in Antwerpen (30 november), De Warande in Turnhout (3 december), de Ancienne Belgique in Brussel (4 december) en het Cultuurcentrum van Mechelen (7 december).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BLUAI – "Hate You"

Vlaanderen telt amper all-female bands. Na stevig hersengekraak druipen slechts enkele bands door onze hersenkas: de onlangs herrezen Laïs, Oko Yono en…
LiveRecensies

High Hi @ Ancienne Belgique (AB Box): All cool, all fine

Het was gisteren Dag van de Arbeid. En toch zakten we af richting Ancienne Belgique om, jawel, te werken. Nu ja, werken…
InstagramLiveRecensies

Finale Humo's Rock Rally @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Diversiteit ten top

Een cheque ter waarde van 10.000 euro en een eeuwige paragraaf in de vaderlandse geschiedenisboeken, dat is de inzet van ‘de moeder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.