Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ILA – “Live To Love”

© CPU – Nathan Dobbelaere

ILA kende begin dit jaar een populariteitsboost dankzij hun overwinning bij De Nieuwe Lichting. Op dat moment zat frontvrouw Ilayda ook nog in Bluai, die ook met de trofee ging lopen, maar ondertussen focust ze zich volledig op haar eigen project. ILA bracht in 2021 al een ep uit met daarop zeven nummers, waaronder “Leave Me Dry”. De band speelde trouwens al in het voorprogramma van Brutus en High Hi, dus het is slechts een kwestie van tijd vooraleer de herkenbare stem en donkere muziek zich tot vaste waarden van de Belgische muziekscene ontpoppen.

“Live To Love” is het eerste nieuwe materiaal van ILA sinds ze De Nieuwe Lichting wonnen en de groep geeft meteen van zijn jetje. Met veel energie en een ruige stem winden Ilayda en co er geen doekjes om. Recht vooruit! Scheurende gitaren en opzwepend drumwerk bereiden de luisteraars helemaal voor op een grootse apotheose, maar eigenlijk zit het al vanaf de eerste seconde verdomd goed. “Live To Love” is zonder twijfel de volgende hit van ILA. En laat het niet de laatste zijn.

Komende zomer is ILA te zien op Rock Werchter, Rock Zottegem, Rock Herk, Rock Ternat en talloze andere festivals. Voor alle shows en meer info verwijzen we je door naar de site.

Facebook / Instagram/ Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ILA - "Ben Anlamam"

We kennen ze niet persoonlijk, maar het zou ons niet verbazen mochten de nachten van Ilayda Cicek wat slapelozer zijn dan anders….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ILA - "Make It Easy"

Ze was een tijdje van de radar verdwenen, maar onlangs heeft Ilayda Cicek haar band ILA nieuw leven ingeblazen. Niet dat het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.