AlbumsRecensies

Luka – Insomnia (★★★): Succesvolle solostart

Het was tijdens haar auditie bij The Voice van Vlaanderen dat An Lemmens zei dat ze kippenvel kreeg en Natalia dat ze heel veel te bieden heeft. De toen zestienjarige Luka koos uiteindelijk toch voor Alex Callier en hij koos achteraf ook voor haar, want na haar overwinning bij de zangwedstrijd werd ze voor drie jaar de frontvrouw van Hooverphonic. Ondertussen is de debuutsingle van Luka al ongeveer een jaartje oud en nu brengt ze ook haar eerste ep uit. De zangeres speelde ook al verschillende keren in het voorprogramma van de Nederlandse MEROL, maar binnenkort (op 13 oktober om precies te zijn) is het tijd voor haar eerste headlinesoloshow en die vindt al meteen plaats in de Ancienne Belgique.

Debuutsingle “Not Too Late” opent Insomnia en zet meteen de toon. Melancholie wordt gecombineerd met dansbare muziek en zo is er al snel sprake van toffe popmuziek. De muziek klinkt heel erg licht door de zachte beats en de elektrische gitaar die in de verte te horen is. Daardoor komt Luka nogal voorzichtig over, maar het aanstekelijke refrein blijft toch vrij snel hangen. Het nummer lijkt toch net iets te traag te gaan om volledig te overtuigen en bij “Blame” ligt het tempo dan net opvallend hoog. De poprockkant van Luka ligt haar zeker, want net als de beats ligt haar stem ook mooi in een gitaargedreven omgeving.

Kill for You” werd recentelijk al als single uitgebracht en blijft een van de sterkste nummers op Insomnia. De donkere elektropop toont een andere kant van Luka, vooral in het eerste deel van het nummer, en uiteindelijk breekt het los in een van de meest dansbare stukken van de ep. Tekstueel heeft het wat weg van “Grenade” van Bruno Mars, want ook Luka zou alles doen voor haar geliefde. De tekst is een beetje cliché, maar het blijft een overtuigend nummer.

De laatste twee nummers zijn haast het tegenovergestelde van elkaar. “Nyctophilia” is eens stevig popnummer waarvan je het meteen warm krijgt. Van de titeltrack krijg je het dan weer eerder koud, want de akoestische gitaar en Luka’s stem zorgen voor een kille, dreigende sfeer. Het is iets helemaal anders dan de rest van de ep, maar het overtuigt wel. Op het einde komt ze met sterke vocals naar buiten, misschien de krachtigste van de ep, en zo sluit ze op een kleine, doch overtuigende manier af.

Op Insomnia toont Luka verschillende kanten van zichzelf. Van poppunk tot een rustig gitaarliedje, maar vooral met veel elektropop. Wie Luka als soloartieste is, dat is ons nog niet helemaal duidelijk, maar dat deert niet. Op haar debuut-ep probeert ze duidelijk verschillende dingen en dat siert haar. Sommige nummers zijn wat braafjes, maar op andere gaat Luka er helemaal voor. We zijn in ieder geval benieuwd naar wat ze nog in petto heeft.

Op 13 oktober speelt Luka in de AB Club en er zijn nog wat tickets te koop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1197 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Andromedik - Rise (★★★★): Massage voor je trommelvliezen

Ooit vernoemde Andromedik zichzelf naar het Andromeda-sterrenstelsel. Een opmerkelijke naamkeuze, maar wel een die klopt, aangezien de sky echt wel de limit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luka - "What's Wrong With Me"

We leerden Luka kennen in The Voice van Vlaanderen, waar ze de jongste winnaar ooit werd, en daarna hoorden we ze als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luka – “When You're Drunk”

Voor een groot deel van muziekminnend Vlaanderen zal Luka Cruysberghs altijd het frêle blonde meisje met de engelenstem blijven, die na het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.