Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luka – “What’s Wrong With Me”

© CPU – Joost Van Hoey

We leerden Luka kennen in The Voice van Vlaanderen, waar ze de jongste winnaar ooit werd, en daarna hoorden we ze als de zangeres van Hooverphonic. Met die Belgische trots trok ze doorheen Europa en de VS, maar intussen is Luka al een tijdje bezig aan een solocarrière. Daarnaast is de jonge twintiger ook ambassadrice van de Stichting Alzheimer Onderzoek en samen met haar oma die alzheimer had, inspireerde dat haar tot “Need You In The Light” van enkele maanden terug.

Dat persoonlijke nummer wordt nu opgevolgd door een lied waarvoor Luka nog dieper in haar eigen gevoelens groef. Eveneens gaat het over een gevoel dat, volgens Luka, toch vaak voorkomt bij haar generatie. Op “What’s Wrong With Me” vraagt Luka zich af hoe het komt dat iedereen rond haar het beter lijkt te doen, ondanks de grote inspanningen die ze levert. Waarom brengt het haar niet evenveel op?

Die gevoelens leverden in ieder geval wel een donkere popsong op waarop haar stem in de schijnwerper staat. Het half-dansbare nummer komt in het refrein met langgerekte ‘meee-eee-eee’, wat een beetje simpel overkomt. Tijdens de strofes weet Luka ons echter wel helemaal te overtuigen. De duidelijke en herkenbare teksten spreken boekdelen en worden aangevuld door een goeie productie met onheilspellende keys. “What’s Wrong With Me” is dus geen driepunter, maar blijft wel een oprechte en leuke donkere popsong waarin we onszelf herkennen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luka – “Love Me Now”

Het zijn spannende tijden voor Luka Cruysberghs. Op 3 mei zoekt ze voor het eerst sinds haar winst van The Voice van…
AlbumsRecensies

Andromedik - Rise (★★★★): Massage voor je trommelvliezen

Ooit vernoemde Andromedik zichzelf naar het Andromeda-sterrenstelsel. Een opmerkelijke naamkeuze, maar wel een die klopt, aangezien de sky echt wel de limit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luka – “When You're Drunk”

Voor een groot deel van muziekminnend Vlaanderen zal Luka Cruysberghs altijd het frêle blonde meisje met de engelenstem blijven, die na het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.