Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LUKA – “Blame”

© CPU – Joost Van Hoey

Na enkele jaren door te brengen met Hooverphonic zette Luka Cruysberghs vorig jaar haar eerste stappen als soloartieste. Ze bracht intussen al “Not Too Late” en “FOMO” uit en speelde in het voorprogramma van Merol tijdens haar clubtour in België. Daar zagen we haar meer in haar element dan ooit tevoren en bovendien liet ze er nog enkele nummers horen die op haar eerste ep zullen verschijnen. Die debuut-ep verschijnt in september en LUKA liet zich ervoor inspireren door uiteenlopende genres. Voor “Blame” haalde de singer-songwriter de mosterd bij poprock artiesten als Avril Lavigne.

Vooraleer de gitaren ons om het hoofd vliegen, krijgen we eerst een leuke popbeat te horen. Net wanneer je zou gaan denken dat “Blame” een gewoon popnummer is vallen de gitaren in en schiet de volumeknop haast automatisch de hoogte in. De hardere muziek gaat verrassend goed samen met haar nogal zachte stem en het zorgt voor een leuk contrast. Naar het einde toe wordt de zang jammer genoeg wat overstemd door de muziek, maar met “Blame” toont LUKA aan dat ze meer is dan een brave popzangeres.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

903 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

MEROL @ Kunstencentrum Vooruit (Concertzaal): Muziek voor dansende binnen- en buitenbeentjes

Wie het afgelopen najaar De Slimste Mens Ter Wereld op zijn beeldbuis had, is maar al te bekend met Merel Baldé. Als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luka - "FOMO"

Luka Cruysberghs is voor velen onder ons al lang geen onbekende meer. Na een killerpassage in The Voice, waar ze haast moeiteloos…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gabriels - "Blame"

Gabriels hult zich het liefst van al in een wazige wolk van mysterie en laat vooral de muziek spreken. Het trio uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.