Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tamino – “You Don’t Own Me”

© CPU – Stijn Verbruggen

De grote terugkeer van Tamino moet een van de meest besproken concerten van Pukkelpop 2022 zijn. Met het gloednieuwe Sahar onder de arm is het vanzelfsprekend reikhalzend uitkijken naar wat de Antwerpenaar met Egyptische roots voor ons in petto heeft. De voorsmaakjes “The First Disciple” en “Fascination” konden ons al ten zeerste bekoren. Het ziet er met andere woorden naar uit dat de jongeman zijn hype ontgroeid is en er met zijn tweede langspeler sterker dan ooit zal staan. Dat ook deze nieuwe “You Don’t Own Me” daar zijn steentje in zal bijdragen, staat nu al vast.

De nieuwste creatie van Tamino heeft zo’n dikke vier minuten op de teller, maar krijgt op die manier wel genoeg tijd om zich helemaal te ontplooien. Al van bij de eerste tonen worden we meegesleurd in zijn verhaal, waarna een dromerige doch dreigende piano de bovenhand neemt. Toch is het vanzelfsprekend de innemende stem van de zanger, die zoals altijd alle aandacht naar zich toe weet te trekken. Dat in combinatie met het effectje dat het nummer vanop een vinylplaat wordt afgespeeld, zorgt er meteen voor dat het zowel op muzikaal als sfeervol vlak enorm goed zit. “You Don’t Own Me” is zo’n nummer geworden waarbij je permanent het gevoel hebt dat het gevaar om de hoek loert, maar er weliswaar nooit helemaal doorkomt. Tegen het einde pakt Tamino wel nog een keertje uit met zijn stem, maar het is vandaag dus vooral de onder je huid kruipende sfeer die centraal staat. Het is dan ook op dat vlak dat de Antwerpenaar gewoon heel sterk is.

Sahar verschijnt op 23 september. Tamino speelt op 5, 6 en 7 december in het Koninklijk Circus te Brussel. Enkel voor die laatste show zijn er nog tickets beschikbaar.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2023 (Festivaldag 3): Kippenvel in het park

Acht artiesten, acht verschillende genres. Vrijdag en zaterdag waren dan wel gereserveerd voor de gevestigde, Belgische bands en festivalhypes van het moment,…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 2): Het kot was te klein

Op de tweede dag van Rock Werchter 2023 waren de weergoden het publiek goedgezind. Geen regen tijdens de avond, maar wel een…
InstagramLiveRecensies

Tamino @ Vorst Nationaal: De prins speelt op zeker

In december wist Tamino maar liefst driemaal het Koninklijk Circus uit te verkopen, daarmee werd al gauw duidelijk dat de Antwerpenaar met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.