Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tamino – “You Don’t Own Me”

© CPU – Stijn Verbruggen

De grote terugkeer van Tamino moet een van de meest besproken concerten van Pukkelpop 2022 zijn. Met het gloednieuwe Sahar onder de arm is het vanzelfsprekend reikhalzend uitkijken naar wat de Antwerpenaar met Egyptische roots voor ons in petto heeft. De voorsmaakjes “The First Disciple” en “Fascination” konden ons al ten zeerste bekoren. Het ziet er met andere woorden naar uit dat de jongeman zijn hype ontgroeid is en er met zijn tweede langspeler sterker dan ooit zal staan. Dat ook deze nieuwe “You Don’t Own Me” daar zijn steentje in zal bijdragen, staat nu al vast.

De nieuwste creatie van Tamino heeft zo’n dikke vier minuten op de teller, maar krijgt op die manier wel genoeg tijd om zich helemaal te ontplooien. Al van bij de eerste tonen worden we meegesleurd in zijn verhaal, waarna een dromerige doch dreigende piano de bovenhand neemt. Toch is het vanzelfsprekend de innemende stem van de zanger, die zoals altijd alle aandacht naar zich toe weet te trekken. Dat in combinatie met het effectje dat het nummer vanop een vinylplaat wordt afgespeeld, zorgt er meteen voor dat het zowel op muzikaal als sfeervol vlak enorm goed zit. “You Don’t Own Me” is zo’n nummer geworden waarbij je permanent het gevoel hebt dat het gevaar om de hoek loert, maar er weliswaar nooit helemaal doorkomt. Tegen het einde pakt Tamino wel nog een keertje uit met zijn stem, maar het is vandaag dus vooral de onder je huid kruipende sfeer die centraal staat. Het is dan ook op dat vlak dat de Antwerpenaar gewoon heel sterk is.

Sahar verschijnt op 23 september. Tamino speelt op 5, 6 en 7 december in het Koninklijk Circus te Brussel. Enkel voor die laatste show zijn er nog tickets beschikbaar.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1491 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tamino - Sahar (★★★★): Een met goud omhulde diamant

Bijna drie jaar lang leek het alsof Tamino van de aardbol verdwenen was. Je zou het een ietwat onrustwekkende verdwijning kunnen noemen,…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tamino – “Fascination”

De Taminotrein is nu echt opnieuw vertrokken. Kortgeleden verscheen Tamino na drie jaar stilte met de single “The First Disciple”, waarmee hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.