Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tamino – “The First Disciple”

© CPU – Cédric Depraetere

Bijna drie jaar van de planeet verdwijnen, zonder enige indicatie terugkeren naar het grote podium en nog klinken alsof je nooit bent weggeweest. Het zijn er weinigen gegeven, maar met Tamino hebben we het geluk dat er in ons land iemand rondloopt die het kan. Nadat de Antwerpenaar met Egyptische roots in 2017 zowat elk muziekliefhebbend hartje veroverde met “Habibi” ging het gigantisch snel. In een mum van tijd zag hij zijn publiek in binnen- en buitenland exponentieel groeien, met als kroon op het werk debuutplaat Amir. Wat Tamino deed, deden weinigen hem na. Bijgevolg lagen de verwachtingen plots ook een pak hoger, waardoor de jongeman na de release van losse single “Crocodile” in 2019 uitgebreid de tijd nam om aan een opvolger te werken.

Die langverwachte tweede plaat lijkt nu helemaal klaar, want met “The First Disciple” luidt Tamino vandaag zijn grootse terugkeer in. Zoals gezegd dus totaal onverwacht, maar daarom niet minder welgekomen. Met meer dan zes minuten op de klok vindt de jongeman meteen terug een weg naar ons hart, want binnen de paar seconden staat het kippenvel weer op onze armen dankzij zijn dromerige gitaarlijn en intrigerend stemgeluid. Geleidelijk aan treden de Oosterse invloeden dan naar voren, waardoor er wat meer schwung in het geheel komt. Alsof we ons op een of andere drukke Egyptische markt bevinden, kruipt Tamino op die manier onder onze huid. Een terugkeer door de grote poort dus, “The First Disciple”, die de verwachtingen rond album nummer twee zeker inlost.

Tamino speelt op vrijdag 19 augustus op Pukkelpop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1491 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tamino - Sahar (★★★★): Een met goud omhulde diamant

Bijna drie jaar lang leek het alsof Tamino van de aardbol verdwenen was. Je zou het een ietwat onrustwekkende verdwijning kunnen noemen,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tamino - "You Don't Own Me"

De grote terugkeer van Tamino moet een van de meest besproken concerten van Pukkelpop 2022 zijn. Met het gloednieuwe Sahar onder de…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.