Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Editors – “Vibe”

© CPU – Ymke Dirikx

Nog geen drie weken geleden stond Editors nog op het gloednieuwe festival HEAR HEAR!. De nieuwe nummers werden er door het publiek maar matig onthaald en daarbij moet gezegd worden dat het lijkt alsof de hoogdagen van de Britse band al even achterwege zijn. Desalniettemin zijn de bandleden wel vastberaden om hun nieuwe materiaal uit te brengen, al lijkt een nieuwe “Papillon” of “No Sound But The Wind” niet meteen in de pijplijnen te zitten. Eerder bracht Editors ook al de singles “Heart Attack”, “Karma Climb” en “Kiss” uit, die een voorbode zijn op EBM, hun zevende langspeler dat op 23 september verschijnt.

Met “Vibe” krijgen we nu al de vierde single van dat nieuwe album te horen en die opent met synthesizers en een drumbeat, die van “Vibe” een dansnummer weten te maken. De single is vrij repetitief en er komen dan ook geen echte hoogtepunten aan te pas. Het lijkt erop dat ze de sound van de jaren tachtig proberen terugbrengen, maar met een soort modernistische invloed. De teksten over koude, harde nachten zijn ook vrij straight-forward en hebben dan ook maar weinig om het lijf. We snappen wel welke vibe Editors wou opwekken met “Vibe”, maar ons krijgen ze niet mee in hun verhaal.

Op 26 oktober staat Editors in Vorst Nationaal. EBM verschijnt op 23 september.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

158 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Editors @ Vorst Nationaal: De vonk is nog niet uitgedoofd

Is de liefdesaffaire tussen ons land en Editors wat aan het bekoelen? Het is in elk geval opvallend dat de band uit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Editors – EBM (★★★½): Kwader en luider dan ooit tevoren

Het was lange tijd stil rond de Britse rockband Editors, of toch wat nieuwe muziek betreft. Hun laatste album Violence dateert ondertussen…
InstagramLiveRecensies

Editors @ HEAR HEAR! 2022: Barstjes in het pantser

De laatste keer dat Editors naar Kiewit afzakte, was om in 2017 de Main Stage van Pukkelpop in brand te steken. Ondertussen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.