Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Editors – “Heart Attack”

© CPU – Sven Michiels

Wat is er toch aan de hand met de huisband van ’s lands grootste festival? Het is een vraag die we ons ook al stelden bij de vorige (heel erg povere) plaat van Editors. De Britse band rond Tom Smith is in onze contreien populairder dan in eigen land, en heeft die status te danken aan hun magistrale liveversie van “No Sound But The Wind” op Rock Werchter in 2010 en de massale steun die het sindsdien geniet van Studio Brussel. Op hun recenter werk koos Editors terug wat meer voor de elektronische elementen met bijzonder wisselvallig succes, maar dat lijkt de groep niet af te schrikken om verder dat pad te volgen. Ook met hun gloednieuwe single “Heart Attack” kiest de groep resoluut voor de elektronische aanpak.

Editors luidt met “Heart Attack” een nieuw tijdperk in en dat mag je gerust letterlijk nemen. Met Benjamin John Power (gekend van zijn eigen project Blanck Mass) is de band namelijk een lid rijker en hij drukt meteen zijn stempel op de nieuwe single. De haastige drone-klanken kleuren de achtergrond, maar zijn zodanig aanwezig dat ze niet overhoord kunnen worden en ons zelfs lichtjes nerveus maken. Aan pathos en bombast was er in de muziek van Editors nooit een gebrek en ook op “Heart Attack” trekt de band weer alle registers open. Het refrein verliest daardoor wat van zijn magie en voelt vooral heel afstandelijk en kil aan. Echt warm lopen we niet voor de nieuwe single van Editors en we houden ons hart dus al vast voor de rest van de nieuwe plaat.

Op zondag 14 augustus kan je Editors aan het werk zien op het gloednieuwe HEAR HEAR! in Kiewit, naast andere namen als Pixies, Liam Gallagher en Future Islands.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1720 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2023 vult affiche aan met Editors!

De organisatie van Rock Werchter lijkt terug in gang geschoten, want nadat gisteren Red Hot Chili Peppers aan de affiche werd toegevoegd,…
InstagramLiveRecensies

Editors @ Vorst Nationaal: De vonk is nog niet uitgedoofd

Is de liefdesaffaire tussen ons land en Editors wat aan het bekoelen? Het is in elk geval opvallend dat de band uit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Editors – EBM (★★★½): Kwader en luider dan ooit tevoren

Het was lange tijd stil rond de Britse rockband Editors, of toch wat nieuwe muziek betreft. Hun laatste album Violence dateert ondertussen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.