Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Editors – “Heart Attack”

© CPU – Sven Michiels

Wat is er toch aan de hand met de huisband van ’s lands grootste festival? Het is een vraag die we ons ook al stelden bij de vorige (heel erg povere) plaat van Editors. De Britse band rond Tom Smith is in onze contreien populairder dan in eigen land, en heeft die status te danken aan hun magistrale liveversie van “No Sound But The Wind” op Rock Werchter in 2010 en de massale steun die het sindsdien geniet van Studio Brussel. Op hun recenter werk koos Editors terug wat meer voor de elektronische elementen met bijzonder wisselvallig succes, maar dat lijkt de groep niet af te schrikken om verder dat pad te volgen. Ook met hun gloednieuwe single “Heart Attack” kiest de groep resoluut voor de elektronische aanpak.

Editors luidt met “Heart Attack” een nieuw tijdperk in en dat mag je gerust letterlijk nemen. Met Benjamin John Power (gekend van zijn eigen project Blanck Mass) is de band namelijk een lid rijker en hij drukt meteen zijn stempel op de nieuwe single. De haastige drone-klanken kleuren de achtergrond, maar zijn zodanig aanwezig dat ze niet overhoord kunnen worden en ons zelfs lichtjes nerveus maken. Aan pathos en bombast was er in de muziek van Editors nooit een gebrek en ook op “Heart Attack” trekt de band weer alle registers open. Het refrein verliest daardoor wat van zijn magie en voelt vooral heel afstandelijk en kil aan. Echt warm lopen we niet voor de nieuwe single van Editors en we houden ons hart dus al vast voor de rest van de nieuwe plaat.

Op zondag 14 augustus kan je Editors aan het werk zien op het gloednieuwe HEAR HEAR! in Kiewit, naast andere namen als Pixies, Liam Gallagher en Future Islands.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 2): Bewolkt en bevolkt

De provisorische festivalstad in Schijndel opende gisteren de deuren voor de tweede festivaldag van Paaspop. Nadat we ons de eerste dag vooral…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Editors laatste headliner Live /s Live 2024

Na Editors als headliner te hebben gezien op Hear Hear, leek het erop dat de Britten zelfs in hun geliefde België aan…
InstagramLiveRecensies

Editors @ Sportpaleis: Sluipt de sleur in het droomhuwelijk?

Editors en België, een geslaagd huwelijk dat al meermaals werd beklonken op de Belgische festivalweides. Wie vorig jaar tevergeefs voor de gesloten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.