Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Editors – “Karma Climb”

© CPU – Sven Michiels

Editors is er na een lange periode klaar voor om ons te verheugen met een portie nieuwe muziek. Hun vorig album mag dan al van 2018 dateren, de groep rond frontman Tom Smith heeft in tussentijd niet stilgezeten. In 2019 maakten ze het compilatiealbum Black Gold en in datzelfde jaar stak producer Benjamin John Power, beter bekend als Blanck Mass, zeven nummers uit Violence in een ander jasje. Van het een kwam het ander: Power is nu ook vast lid van de formatie. Dat blijkt voor een verderzetting te zorgen van de meer elektronische weg die sinds enkele jaren is ingeslagen. De band werkte de laatste paar jaar namelijk aan een nieuw album met de titel EBM dat uitkomt op 23 september. Enkele weken geleden kregen we daarvan het eerste nummer “Heart Attack” te horen. Een lied dat naast ronkende gitaren ook gekenmerkt wordt door een hoop synthgeweld.

Met “Karma Climb” levert Editors nu opnieuw een energiek rocknummer af waarbij het niet ontbreekt aan elektronische elementen. Die zijn zeker niet storend te noemen gezien de band nog steeds resoluut kiest voor het harde gitaarwerk en de synthesizers mooi laat inpassen binnen dat gegeven. Op die manier ontstaat een goede balans tussen de rock pur sang van weleer en de elektronisch gedreven toevoegingen van Power. Het nummer is bovendien een gigantische oorwurm dankzij de herkenbare gitaarlijn. De laatste helft bevat echter ietwat teveel herhaling waardoor het geheel niet zo verrassend meer uit de hoek komt. Toch is “Karma Climb” een degelijk nummer waarin alle Editors-ingrediënten aanwezig zijn en waarmee we ons mogen verzekeren van een stevige comeback.

Wie Editors live aan het werk wil zien, kan dat op zondag 14 augustus op HEAR HEAR! in Kiewit. Kaarten zijn nog steeds te koop.

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2023 vult affiche aan met Editors!

De organisatie van Rock Werchter lijkt terug in gang geschoten, want nadat gisteren Red Hot Chili Peppers aan de affiche werd toegevoegd,…
InstagramLiveRecensies

Editors @ Vorst Nationaal: De vonk is nog niet uitgedoofd

Is de liefdesaffaire tussen ons land en Editors wat aan het bekoelen? Het is in elk geval opvallend dat de band uit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Editors – EBM (★★★½): Kwader en luider dan ooit tevoren

Het was lange tijd stil rond de Britse rockband Editors, of toch wat nieuwe muziek betreft. Hun laatste album Violence dateert ondertussen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.