Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single EMY – “Chasing”

© CPU – Joost Van Hoey

EMY begon als een bescheiden soloproject van de Gentse Emy Kaboré. Op haar negentiende bemachtigde ze al een respectabele derde plaats in Humo’s Rock Rally en niet veel later bracht ze de mooie solo-ep Weary Purple uit. Nu, vier jaar later, is haar project uitgebreid tot een volwaardig drietal dat ook in het buitenland een diepe indruk nalaat. Zo werd EMY al in Nederland, Frankrijk en Duitsland opgepikt. Bovendien bouwde de groep deze zomer een stomende livereputatie op met shows op onder andere Dour Festival, Best Kept Secret en Les Nuits Botanique. Ondertussen werkt de band naarstig aan zijn debuutplaat, waar het ons al bijna twee jaar warm voor maakt met de singles “Freestyle”, “Inconvenient” en “Illusions”. Op het album is het nog een jaar wachten, de release wordt namelijk in het najaar van 2023 verwacht, maar met “Chasing” zorgt EMY ervoor dat we het drietal ondertussen zeker niet uit het oog verliezen.

Op “Chasing” zingt Kaboré ‘Stay true to yourself” en daar houdt de zangeres zich zelf schijnbaar ook aan. Het nummer begint met dat waar we EMY zo om liefhebben: de warme, soulvolle stem van de Gentse. Ze klinkt ietwat urgent en wordt later bijgestaan door de zwoele klanken van de instrumentatie. Die zijn zo goed afgesteld op haar zanglijn, dat de twee soms samen lijken te vloeien. Bijgevolg zuigt het nummer je mee in een aangrijpende droom van zeemzoete en melodieuze indie r&b. Met “Chasing” bevestigt EMY nog eens haar internationale allures en legt ze de verwachtingen voor haar debuutalbum nog wat hoger, als dat zelfs al mogelijk was.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 1): Home sweet home!

Maurits Westerik mag dan al drie jaar de touwtjes in handen hebben bij Best Kept Secret, het is echter zijn allereerste editie…
InstagramLiveRecensies

Joesef @ Ancienne Belgique (AB Club): Gedeelde hoop en hartzeer

Heel wat fijne muziek gisteren in de hoofdstad. In de inkomhal van de Brusselse Ancienne Belgique stroomde een uitgelaten menigte toe voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single EMY - "Illusions"

2022 wordt een jaar waarin er veel te gebeuren staat voor EMY. Wat in 2016 begon als het soloproject van de Gentse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.