Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single EMY – “Illusions”

© Jorre Janssens

2022 wordt een jaar waarin er veel te gebeuren staat voor EMY. Wat in 2016 begon als het soloproject van de Gentse Emy Kaboré is inmiddels een ambitieus drietal geworden met internationale allures. Singles “Freestyle” en “Inconvenient” maakten de afgelopen twee jaar een diepe indruk en dat niet alleen in België. Ook in Nederland, Duitsland en Frankrijk werd EMY recentelijk opgepikt met als gevolg dat de band de komende maanden regelmatig de grens mag oversteken voor optredens. In de tussentijd blijft EMY naarstig sleutelen aan een debuutplaat, maar daarop moeten we ons wel nog minstens een jaar gedulden. Met de kraakverse single “Illusions” is er gelukkig wel weer een nieuwe parel om aan onze afspeellijst toe te voegen.

Het was alweer een jaar geleden dat we van EMY het fenomenale “Inconvenient” te horen kregen, maar de terugkeer is er dankzij “Illusions” eentje in stijl. De soulvolle stem van Emy Kaboré wentelt zich in een mooie uitgebalanceerde instrumentatie waarin duidelijk veel tijd werd gestoken in elk detail. De puike percussie komt dankzij de levendige geluidsmix mooi tot zijn recht en zorgt voor een zwoel randje waar je goed op kan meegrooven. In het laatste derde van het nummer neemt “Illusions” een onverwachte plotwending alvorens met een laatste majestueus refrein de puntjes vakkundig op de i te zetten. EMY legt de lat alweer een pak hoger en gaat zonder enige twijfel nog heel wat hoge (internationale) toppen scheren.

Op vrijdag 11 maart speelt EMY in Café Café in Hasselt en een week later kan je de band aan het werk zien op het showcasefestival We Are Open in de Antwerpse Trix.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1770 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single EMY – “Chasing”

EMY begon als een bescheiden soloproject van de Gentse Emy Kaboré. Op haar negentiende bemachtigde ze al een respectabele derde plaats in…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 1): Home sweet home!

Maurits Westerik mag dan al drie jaar de touwtjes in handen hebben bij Best Kept Secret, het is echter zijn allereerste editie…
InstagramLiveRecensies

Joesef @ Ancienne Belgique (AB Club): Gedeelde hoop en hartzeer

Heel wat fijne muziek gisteren in de hoofdstad. In de inkomhal van de Brusselse Ancienne Belgique stroomde een uitgelaten menigte toe voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.