Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single EMY – “Freestyle”

© Maite De Lorenzo

Het is alweer een kleine twee jaar geleden dat we kennis maakten met EMY en haar prachtige solo-ep Weary Purple. De Oost-Vlaamse met Afrikaanse roots werd geboren in Parijs en versierde in 2018 een sterke derde plaats in Humo’s Rock Rally. Ze tekende een goed jaar geleden bij het Belgische independent label Mayway Records, en kreeg er de tijd om zich verder te kunnen ontwikkelen alvorens nieuwe muziek te moeten uitbrengen. Ondertussen is EMY een volwaardige band geworden en schitterden ze al in de voorprogramma’s van Common en Kokoroko. Als band doken ze ook de studio in met het straffe “Freestyle” als resultaat.

“Freestyle” is een wonderbaarlijk mooi nummer geworden waarmee EMY alles juist heeft gedaan. Met een pakkende opening leidt Emy Kaboré in haar eentje het nummer op een pakkende manier in, vooraleer de band invalt en “Freestyle” open bloeit. De meerwaarde van de band valt gelijk te horen aan de souplesse die ze het nummer brengen. “Freestyle” heeft een magnifieke groove en vooral ook een goede soundbalans waar we uren naar zouden kunnen luisteren. Met haar soulvolle stem trekt EMY ons volledig in haar ban. EMY gaat een mooie toekomst tegemoet, daar zijn we na de wondermooie terugkeer met “Freestyle” helemaal zeker van!

Op zondag 19 juli speelt EMY op Dour!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

26 maart 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


ONE COMMENT ON THIS POST To “Première: Nieuwe single EMY – “Freestyle””

  1. Ronald Vandommele schreef:

    BRAVO Emy en band! Inderdaad zalige groove en prachtige balans! Het vraagt naar meer! Het repetitieve in de zang klinkt meditatief maar je wordt telkens verrast door de inventieve klankkeuzes. Fijne bas en goede drive stuwen het geheel vooruit. Toffe effecten op de achtergrond maar juist niet te veel.
    Dit is fris in het …….tijdperk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief