InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single EMY – “Inconvenient”

© Jorre Janssens

Als er een groep is die je in ons Belgenland zeker in de gaten moet houden, dan is het wel EMY. Wat begon als een onschuldig soloproject van de toen piepjonge Emy Kabore, groeide inmiddels uit tot een ambitieus drietal met internationale allures. Hun eerste gezamenlijk nummer “Freestyle” werd bijna exact een jaar geleden uitgebracht en werd overstelpt met lovende woorden van toonaangevende platformen zoals COLORS. Hun veelbelovende festivalzomer met onder meer Dour op de planning viel jammer genoeg in het water, maar dat heeft de ambities en de honger van EMY alleen maar verder aangewakkerd. Een album komt er pas ten vroegste in 2022, maar met “Inconvenient” weten ze nu al grote ogen te gooien.

EMY legt de lat heel hoog, maar de drang naar perfectie werpt wel zijn vruchten af. “Inconvenient” is namelijk een voortreffelijk en eigentijds indiesoul nummer met internationale allure waarvan we toch even versteld staan. Vanaf de eerste noot sleept EMY je mee in een prachtig universum vol zeemzoete klanken en betoverende sferen. De instrumentatie is piekfijn en ook zeer straf aan elkaar gemixt door Tobie Speleman, terwijl de stem van Emy Kabore “Inconvenient” van veel grandeur voorziet. Het refrein is bovenal ook zeer catchy en blijft dankzij de leuke twist al snel hangen. “Inconvenient” is een wereldnummer van eigen bodem waarmee EMY de verwachtingen voor een vervolg nog verder de hoogte in drijft!

Bij het nummer hoort ook een zeer smaakvolle en cinematografische videoclip gemaakt door Emy Kabore zelf in samenwerking met Studio Alfons Meyer. Veel kijk- en luisterplezier!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1321 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…
LiveRecensies

Drijf-In biedt een dobberend alternatief voor gewone concerten

Er zijn al heel wat verfrissende alternatieven opgedoken die ons in deze barre tijden toch concerten aanbieden. De overheid bestempelt de culturele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.