InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single EMY – “Inconvenient”

© Jorre Janssens

Als er een groep is die je in ons Belgenland zeker in de gaten moet houden, dan is het wel EMY. Wat begon als een onschuldig soloproject van de toen piepjonge Emy Kabore, groeide inmiddels uit tot een ambitieus drietal met internationale allures. Hun eerste gezamenlijk nummer “Freestyle” werd bijna exact een jaar geleden uitgebracht en werd overstelpt met lovende woorden van toonaangevende platformen zoals COLORS. Hun veelbelovende festivalzomer met onder meer Dour op de planning viel jammer genoeg in het water, maar dat heeft de ambities en de honger van EMY alleen maar verder aangewakkerd. Een album komt er pas ten vroegste in 2022, maar met “Inconvenient” weten ze nu al grote ogen te gooien.

EMY legt de lat heel hoog, maar de drang naar perfectie werpt wel zijn vruchten af. “Inconvenient” is namelijk een voortreffelijk en eigentijds indiesoul nummer met internationale allure waarvan we toch even versteld staan. Vanaf de eerste noot sleept EMY je mee in een prachtig universum vol zeemzoete klanken en betoverende sferen. De instrumentatie is piekfijn en ook zeer straf aan elkaar gemixt door Tobie Speleman, terwijl de stem van Emy Kabore “Inconvenient” van veel grandeur voorziet. Het refrein is bovenal ook zeer catchy en blijft dankzij de leuke twist al snel hangen. “Inconvenient” is een wereldnummer van eigen bodem waarmee EMY de verwachtingen voor een vervolg nog verder de hoogte in drijft!

Bij het nummer hoort ook een zeer smaakvolle en cinematografische videoclip gemaakt door Emy Kabore zelf in samenwerking met Studio Alfons Meyer. Veel kijk- en luisterplezier!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1770 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Matthew Hall - "Inconvenient"

Matthew Hall is een opkomende, Braziliaans-Britse artiest die in april 2021 zijn allereerste cover op YouTube plaatste. Hij deed dat destijds met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single EMY – “Chasing”

EMY begon als een bescheiden soloproject van de Gentse Emy Kaboré. Op haar negentiende bemachtigde ze al een respectabele derde plaats in…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 1): Home sweet home!

Maurits Westerik mag dan al drie jaar de touwtjes in handen hebben bij Best Kept Secret, het is echter zijn allereerste editie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.