Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Montaigne – “gravity” (feat. David Byrne)

Als je nu nog niet weet wie David Byrne is, wordt het eens tijd om uit je donker hol te komen. Hij is namelijk een van de grootste muzieklegendes ooit. Als frontman van Talking Heads en later als solo-artiest verlegt de Amerikaan al meer dan veertig jaar grenzen. Ook Montaigne loopt stilaan in de voetsporen van haar idolen. In 2021 nam ze voor Australië deel aan het Eurovisiesongfestival, maar sindsdien gebruikt ze haar stem gelukkig voor minder kitscherige doeleinden. Sinds 2016 bracht ze al twee albums uit en op 2 september volgt haar derde, genaamd Making It! Ze kon Byrne al eens strikken voor de eerdere single “Always Be You“, een knap staaltje hyperpop waarmee ze in februari haar album aankondigde. Nu is ze terug met het ronduit ontroerende “gravity”.

Een ordinair liefdesliedje verfrist Montaigne met alle slimme woordspelingen die je rond ‘zwaartekracht’ kan bedenken. ‘Would you plant your feet on solid ground with me?’ en ’the cosmos swirled is big but here we are just as beautiful as stars’ zijn maar enkele van de lijnen die het nummer heel consistent en ergens zelfs een beetje grappig maken. Alsof haar eigen harmoniën op zich niet genoeg zijn, gaat David Byrne met zijn immer oprechte stem in duet. Instrumenteel is er niet veel aan, maar de wisselwerking tussen de vele stemmen maakt het nummer de moeite waard. Naast de twee features van Byrne komen op het album Making It! ook nog een Ijslandse en een Japanse gastartiest. Wij kunnen enkel zeggen dat dat ongetwijfeld ook boeiend zal worden!

Facebook / InstagramWebsite  / Twitter

Tracklist Making It!

​​1 “In the Green Room”
2 “Embodi3d”
3  “Die B4 U” 
4 “JC Ultra” 
5 “Now (In Space)”
6 “Sickcrydie”
7 “Make Me Feel So…” (feat. Daði Freyr)
8 “Always Be You” (feat. David Byrne)
9 “Gravity” (feat. David Byrne)
10 “Comet Death” (feat. Maika Loubté)

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

168 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OYESONO - "Gravity"

OYESONO mag bijna een eerste kaarsje uitblazen, al klinkt het project nog niet bij iedereen echt bekend in de oren. Bezielers zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Montaigne - "make me feel so..." (feat. Daði Freyr)

Montaigne is een Australische singer-songwriter die in haar thuisland tot op heden al het nodige succes wist op te tekenen met haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Lux, Mitski & David Byrne - "This Is A Life"

Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit om een degelijke soundtrack samen te stellen voor je videogame, serie of film. Dat weten ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.