Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Montaigne & David Byrne – “Always Be You”

In 2021 nam Montaigne voor Australië deel aan het Eurovisiesongfestival. Die deelname liep met meerdere sissers af. Vanwege de coronaepidemie mocht ze niet afreizen naar Rotterdam, dus werd “Technicolour” gefilmd vanuit een studio in Australië in plaats van op het grote podium van Ahoy in Rotterdam. Montaigne werd in de halve finale uitgeschakeld, maar dat is haar niet in de koude kleren gaan zitten. Een nieuw album van de artpopzangeres is in aantocht en naast de in oktober uitgebrachte single “Now (In Space)” mag nu ook “Always Be You” zich bij de tracklist voegen. En ze is niet alleen. David Byrne, bekend van Talking Heads, is ook op de single te horen.

Voor Montaigne een droom die uitkomt, voor de luisteraar een samenwerking die niet ‘samen’ is en ook geen ‘werking’ heeft. In een Instagrampost vertelt Montaigne dat ze enorm naar Byrne opkijkt. Doordat idool en aanbidder tegenover elkaar komen te staan, voelt het aan als een vader die zijn dochter helpt bij een schoolopdracht. Byrnes bijdrage is minimaal. Hij neemt twee korte stukken voor zijn rekening en vertrekt. De vader moet weer op zakenreis, lijkt het.

Toch is “Always Be You” een logische afslag in de discografie van Montaigne. Haar muziek kenmerkt zich door een retrovideogamevibe met daarbovenop haar schelle stem, die elke ‘anyway’ anders kan doen klinken en van ‘you’ een woord maakt dat uit zes lettergrepen bestaat. In haar eerdere werk was ze nog zoekende naar een verhouding tussen haar stem en haar muziek, die allebei explosief zijn, en met “Always Be You” is ze een stapje dichter bij die balans.

Website  / Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eades - "Reno Pt. 2"

Het leven lacht de leden van Eades uit Leeds toe, want een jaar na de succesvolle uitgave van hun debuutalbum Delusion Spree…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Montaigne - "gravity" (feat. David Byrne)

Als je nu nog niet weet wie David Byrne is, wordt het eens tijd om uit je donker hol te komen. Hij…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cheekface - "Pledge Drive"

Cheekface is zo’n band die echt een onmiskenbare sound heeft. Het drietal doet denken aan bands zoals Talking Heads en Parquet Courts,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.