Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Djo – “Gloom”

© Dana Trippe

Over het algemeen zitten we niet per se te wachten op de komst van september, omdat dat voor velen van ons het einde van een fijne, zonnige en zorgeloze zomer markeert. Echter is er dit jaar wel iets waardoor we stiekem wel een beetje ongeduldig zijn voor september en dat is toch wel het tweede album van Djo (oftewel Joe Keery, die acteur uit Stranger Things). Het Amerikaanse multitalent komt over een kleine twee maanden met DECIDE, dat zijn indrukwekkende debuut Twenty Twenty uit 2019 zal opvolgen. Vorige maand bood hij ons alvast een eerste indruk van de nieuwe plaat met “Change”, waar wij al erg blij van werden, maar nu geeft hij ons nog een voorproefje voor DECIDE met “Gloom”.

Iets wat onmiddellijk duidelijk wordt door “Gloom”, is dat Djo ons met DECIDE een ontzettend veelzijdig album zal gaan geven. Dit nieuwste lied lijkt namelijk totaal niet op het eerder uitgebrachte “Change”, dat een hoopvolle sound kende met een optimistische tekst. “Gloom” is daarentegen een zeer duister synthpopnummer dat steeds agressiever wordt naarmate het nummer vordert en Djo’s frustraties groeien. Hij is chagrijnig over zijn avond in een bar die hij niet leuk vindt met mensen waar hij een pesthekel aan heeft, waaronder het vriendinnetje van zijn vriend die een stinkende adem heeft, en wil liever gewoon naar huis en naar zijn hond. Een herkenbaar sentiment voor de introverten onder ons, dat wordt verpakt in een zeer strak geproduceerde song die een dikke knipoog is naar het werk van Talking Heads. Waar Djo in “Gloom” eigenlijk alleen maar klaagt, hebben wij vrijwel niets om over te klagen wat dit nummer betreft. Het maakt ons alleen maar nieuwsgieriger naar DECIDE!

DECIDE verschijnt op 16 september.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

176 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Djo - DECIDE (★★★★½): Masterclass in veelzijdigheid

We zijn vaak een beetje huiverig als acteurs opeens besluiten om een muzikale carrière na te streven, of wanneer muzikanten plots op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Djo - "Half Life"

Heel makkelijk is het niet om in de aanloop naar een albumrelease continu goede singles uit te brengen en iedereen te blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.