Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Djo – “Change”

© Dana Trippe

In 2019 wist Djo enorme indruk te maken op ons en muziekliefhebbers wereldwijd met zijn debuutalbum Twenty Twenty, dat vol stond met groovy psychedelische rock waar wij zeer vrolijk van werden. Die naam doet bij de meeste mensen waarschijnlijk geen lampje branden, totdat wij zeggen dat dit de artiestennaam is van de acteur die de geliefde Steve in Stranger Things speelt. Naast acteur is Joe Keery, zoals de goede man eigenlijk door het leven gaat, ook een zeer getalenteerde muzikant. Helaas stond zijn muziekcarrière in de jaren die volgden na Twenty Twenty op een wat lager pitje. Los van de verdwaalde single “Keep Your Head Up” in 2020 hoorden we de laatste tijd niet zoveel van Djo, maar gelukkig voor ons is hij weer helemaal terug. Later dit jaar zal de opvolger voor zijn ijzersterke debuut verschijnen in de vorm van het album DECIDE, waar hij vandaag een voorproefje van geeft met “Change”.

Verandering is voor sommigen iets ongelooflijk engs en dit geldt ook voor de Amerikaanse alleskunner. “Change” is namelijk een openhartig nummer over zijn angst om te veranderen en op te groeien. Djo vindt verandering iets slecht, maar komt door zijn geliefde tot de realisatie dat het helemaal niet iets ergs hoeft te zijn. Een mooie boodschap die hij overbrengt onder begeleiding van de synths die Twenty Twenty al domineerden en een fijne kickdrum. Deze zorgen samen voor een groovy beat die doet denken aan de psychedelische funk uit de jaren zeventig. Djo doet dit allemaal zonder dat “Change” gedateerd of onorigineel klinkt. Zijn invloeden zijn hoorbaar, maar het nummer klinkt nog steeds fris en eigen. “Change” is dan ook een ontzettend positieve voorbode voor DECIDE, dat op 16 september zal verschijnen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

149 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Djo - DECIDE (★★★★½): Masterclass in veelzijdigheid

We zijn vaak een beetje huiverig als acteurs opeens besluiten om een muzikale carrière na te streven, of wanneer muzikanten plots op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Djo - "Half Life"

Heel makkelijk is het niet om in de aanloop naar een albumrelease continu goede singles uit te brengen en iedereen te blijven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Djo - "Figure You Out"

Maar liefst drie jaar na een indrukwekkend debuutalbum in de vorm van Twenty Twenty, verschijnt over een kleine drie weken dan eindelijk de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.