Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. – “perfume” (feat. Caleborate)

© CPU – Cédric Depraetere

Werchter Boutique, CORE Festival, Cactusfestival… de podia die blackwave. de afgelopen weken al besteeg zijn niet van de minste. De muziek die het duo al op zijn palmares heeft staan mag er dan ook zeker zijn, al wordt er tegenwoordig vooral uitgekeken naar die langverwachte derde plaat. Jay en Willem trokken daarvoor naar Los Angeles, waardoor de plaat de toepasselijke titel No Sleep in LA kreeg. Op de release is het nog even wachten, maar dankzij “a-okay” en “good day” leerden we al dat het ook met de opvolger van ARE WE STILL DREAMING? goed lijkt te komen. Het nieuwe “perfume” klinkt alvast weer een tikkeltje anders dan we gewoon waren van het duo.

De nieuwste creatie van blackwave. komt alvast lekker zwoel op gang, want over het dromerige synthriedeltje wordt al snel een sexy baslijn gegooid. Het duo doet dan zoals gewoonlijk zijn ding, waardoor de temperatuur nog wat hoger komt te liggen. “perfume” ontpopt zich dus eigenlijk tot de ideale soundtrack van een chille zomerdag, al zal deze single niet snel naar de achtergrond verdwijnen. Dankzij Caleborate lijken we even een versnelling hoger te schakelen, al zijn het vooral de blazers en strijkers die daar een belangrijk aandeel in spelen. Het zijn die instrumenten die overigens voor een wondermooie outro zorgen, waardoor de bars van het drietal prachtig richting het einde drijven. Een uiterst geslaagde single van blackwave. en Caleborate dus, die perfect past bij een mooie dag als vandaag.

No Sleep in LA verschijnt op 9 september. blackwave. speelt de komende maanden nog op de Lokerse Feesten (11 augustus), op Jazz Middelheim (12 augustus), in de Ancienne Belgique (7 oktober), in de Melkweg (8 oktober) en in De Roma (14 oktober).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1491 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

blackwave. - no sleep in LA (★★★★): Hetzelfde, maar beter

Al van zodra Jean-Valéry Atohoun (Jay) en Willem Ardui in 2016 besloten om samen onder de naam blackwave. muziek te maken, stond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. - "cracked screen" (feat. Lute)

De jongens van blackwave. zijn weer druk bezig en dat naar aanleiding van hun nieuwe langspeler. Over een dikke week is het…
LiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 7): Belgisch vakmanschap van internationaal niveau

Op de Lokerse Feesten werd donderdagavond gereserveerd voor een resem vaste waarden en muzikale nieuwkomers in de Belgische muziekindustrie die ons allemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.