Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. – “a-okay” (feat. Abhi The Nomad)

© CPU – Jan Van Hecke

Het is van 2019 geleden dat het hiphopduo rond Willem Ardui en Jean Atohoun haar debuutalbum ARE WE STILL DREAMING? op de wereld losliet. Sindsdien gooien ze zowel nationaal als internationaal hoge ogen. Het was lang wachten op nieuw werk, want in tussentijd kregen we enkel het nummer “Recluse” voorgeschoteld. Maar na drie lange jaren is er een tweede album in aantocht. No sleep in LA is de titel van hun nieuwe plaat die er op 9 september aankomt. Met “Good day” kregen we daar enkele weken geleden al een prima nummer van te horen, inclusief het vintage blackwave. geluid. Voor de tweede single “a-okay”, ging het duo een samenwerking aan met de Texaanse hiphopartiest Abhi The Nomad.

Alweer krijgen we een uptempo lied vol heerlijke arrangementen dat tot de verbeelding spreekt. Dat heeft misschien te maken met het feit dat het duo onder andere in Los Angeles, dat niet voor niets ‘the city of dreams’ genoemd wordt, aan de plaat werkte. Het geheel straalt bovendien internationale allure uit waarmee duidelijk hoog gemikt wordt. Alsof dat nog niet genoeg is, worden we getrakteerd op een bombastisch slotstuk, waarna het nummer opnieuw wordt opgebouwd vanuit de baslijn. Dit alles ademt naast vrolijkheid ook een hoop melancholie. Dansen met een traan of huilen met een lach dus.

Voor wie zin heeft in dat dansen, speelt blackwave. deze zomer nog op Werchter Boutique (19 juni), Cactus festival (10 juli) en de Lokerse feesten (11 augustus). Op 7 oktober stellen ze hun album ook voor in de Ancienne Belgique en op 14 oktober in De Roma. Tickets voor alle shows zijn nog steeds te koop. Enkel Werchter Boutique is ondertussen hopeloos uitverkocht.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 7): Belgisch vakmanschap van internationaal niveau

Op de Lokerse Feesten werd donderdagavond gereserveerd voor een resem vaste waarden en muzikale nieuwkomers in de Belgische muziekindustrie die ons allemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. - "perfume" (feat. Caleborate)

Werchter Boutique, CORE Festival, Cactusfestival… de podia die blackwave. de afgelopen weken al besteeg zijn niet van de minste. De muziek die…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 3): Hete afsluiters

Met factor vijftig op standby waren we weer klaar om aan de laatste en warmste dag van het Cactusfestival te beginnen. Op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.