Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Interpol – “Gran Hotel”

© CPU – Frauke Cludts

De New Yorkse heren van Interpol laten aanstaande vrijdag hun zevende langspeler The Other Side of Make-Believe op de wereld los, een plaat waar heel wat liefhebbers van de postpunkrevival van de vroege jaren 2000 naar uitkijken. Het laatste album Marauder dateert immers alweer van 2018, en daarop toonde het duistere drietal zich in bloedvorm. De afgelopen maanden konden we met “Toni“, “Something Changed” en “Fables” al wat sfeervolle nummers van de nieuwe plaat ontdekken en die lieten ons alvast uitkijken naar meer lekkers. Enkele weken geleden hoorden we tijdens Interpols laatste bezoek aan Ancienne Belgique voornamelijk klassiekers die werden aangevuld met de drie vooruitgestuurde singles, een andere tip van de sluier werd nog niet gelicht. Daar komt nu op de valreep toch nog verandering in want Paul Banks, Daniel Kessler en Sam Fogarino laten met “Gran Hotel” alsnog een vierde single op ons los.

De vierde single van The Other Side of Make-Believe begint mysterieus met zachte gitaarfeedback en vocale echo’s. Het duurt echter niet lang tot Paul Banks bruusk invalt met een cryptische tekst (‘On the streets of Cozumel where my age is slow / The mirror treats my light to a great refrain’). Met wat volgt, voegt Interpol muzikaal niet meteen iets nieuws toe aan hun discografie, we horen de gekende jengelende gitaar van Daniel Kessler en de strakke drums van Sam Fogarino. Die drumt als vanouds gestaag en gedoseerd, maar werkt niet naar een pompend hoogtepunt toe. Het grootste verschil zit in Banks’ stem, want die klinkt zachter dan ooit tevoren. Als een crooner mijmert hij over hartzeer, spijt en verlies. Zijn stem klinkt bovendien verrassend hoog in vergelijking met vorig werk. Wanneer hij tijdens de mooie outro ‘I see you in everything’ als een mantra blijft herhalen boven een snijdende gitaar, slaagt het drietal er toch nog in om een gevoelige snaar te raken. “Gran Hotel” moet het dan ook voornamelijk hebben van een beklijvende tekst die melancholisch gemijmerd wordt en minder van snedige uithalen.

Toni” was nog een hypnotiserend rocknummer, maar met “Something Changed“, “Fables” en “Gran Hotel” schuift Interpol toch vooral rustige nummers naar voren om The Other Side of Make-Believe aan te kondigen. Wij zijn alvast benieuwd om te horen hoe sfeervol en spannend het volledige album zal klinken. Afspraak vrijdag 15 juli, wanneer de zevende langspeler eindelijk beschikbaar zal zijn!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

168 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 3): Geen huis zonder kruis

De derde dag van Rock Werchter was er eentje met zowel regen als zonneschijn en zowel goeie als iets minder goeie optredens….
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.