Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Interpol – “Something Changed”

© CPU – Bert Savels

De koningen van de postpunkrevival, Interpol, lieten afgelopen week voor de eerste keer sinds 2018 nog eens iets van zich horen met “Toni”. Maar dat daar nu al een vervolg aan te pas komt, hadden zelfs de grootste fans niet verwacht. De New Yorkse band is duidelijk op stoom, sinds het in 2020 aankondigde dat er wat muzikale dingen aan het borrelen waren. Na maanden aan getease, staan ze nu echt in de startblokken. ‘Waarom wachten?’, zal het postpunktrio gedacht hebben, en ze sturen bij deze dus ook al een tweede single de wereld uit, nog geen week na de vorige.

De irreguliere drumbeat en kale, maar vastberaden, pianonoten verklappen al meteen dat “Something Changed” niet meteen de postpunkexplosie wordt die Interpol in hun jeugdige, onbezonnen jaren zou zijn aangegaan. Het bouwt echter op als de Interpol van beredeneerde en voorzichtige nummers, die elk album van Turn On the Bright Lights tot Marauder kent. Het is een zorgvuldig nummer, dat met zijn loungy en jazzy achtergrondinstrumentatie en -vocalen zelfs iets wegheeft van die cinematische nummers die ze in Bondfilm-intro’s verwerken. Frontman Paul Banks danst met zijn stem weer als vanouds tussen afstandelijk en emotioneel, en het hoge, broze toontje die hij tijdens de laatste paar noten aanhaalt, is gerust beklijvend te noemen. “Something Changed” is een nummer dat hint naar een grotere climax, maar met een meer bedrukte, ingetogen extase veel meer kan bereiken dan faux grandeur ooit zou kunnen. En dat is nu net Interpol.

Op 16 juni kan je Interpol live aan het werk zien in Ancienne Belgique te Brussel, maar dat optreden is hopeloos uitverkocht. The Other Side of Make-Believe verschijnt op 15 juli.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

177 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 3): Geen huis zonder kruis

De derde dag van Rock Werchter was er eentje met zowel regen als zonneschijn en zowel goeie als iets minder goeie optredens….
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.