Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Interpol – “Fables”

© CPU – Bert Savels

De derde single voor Interpols nieuwe albumcyclus is een feit! De Amerikaanse postpunkveteranen hergroepeerden na het stevig bekritiseerde Marauder uit 2018, en lanceerde dusver een succesvolle aanloop naar hun zevende plaat. De twee voorbije singles klonken heerlijk vertrouwd, maar zoals “Something Changed” reeds deed vermoeden, was er iets anders. The Other Side of Make-Believe zal het twintigste levensjaar van de New Yorkse band inleiden, en de band overtuigt alleszins dat het zijn beste beentje zal voorzetten.

“Fables” heeft zowat hetzelfde beginpunt als de vorige twee uitgebrachte nummers. Interpol benadert zijn meer ‘mature’ sound merkelijk met een duidelijke blauwdruk in de hand. Hoewel maturiteit het lot blijkt te zijn van bijna elke band die zijn tweede decennium van bestaan tegemoet gaat, geeft het Interpol hernieuwde kracht en zekerheid. “Fables” legt de nadruk op gelaagdheid, met een mengelmoes aan kriskrassend gitaarspel, stampende drums en duidelijke bas om emotioneel geladen over te komen. En of dat werkt. Ook komt het nummer op hetzelfde eindpunt aan, met een soort van ingetogen en bescheiden euforie, als je het dat zelfs kan noemen. Interpol stapt na een paar jaartjes identiteitszoektocht vol zekerheid uit de schaduw.

Op 16 juni kan je Interpol live aan het werk zien in Ancienne Belgique te Brussel, maar dat optreden is hopeloos uitverkocht. The Other Side of Make-Believe verschijnt op 15 juli.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

178 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 3): Geen huis zonder kruis

De derde dag van Rock Werchter was er eentje met zowel regen als zonneschijn en zowel goeie als iets minder goeie optredens….
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.