Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Interpol – “Toni”

© CPU – Bert Savels

Het heeft even geduurd, maar na een afwezigheid van vier jaar keert de New Yorkse band Interpol vandaag terug met een nieuwe single. Het laatste volwaardige Interpolalbum Marauder dateert alweer van 2018. Die langspeler klonk erg rauw en riep de sfeer op van Interpols geliefde debuut Turn On The Bright Lights. Geen wonder dus dat Marauder werd overladen met enthousiaste besprekingen. De nieuwe single “Toni” klinkt heel wat rustiger en laat Interpol nog eens van een andere kant horen.Na enkele dreigende klanken trapt “Toni” af met een hypnotiserende pianoriedel. Al gauw valt Paul Banks in met enkele hoge bastonen en volgt Sam Fogarino met een roffelend discoritme. De gitaren laten op zich wachten tot het refrein, en daarmee is “Toni” een nummer dat het vooral moet hebben van ritme en sfeerzetting en minder van gitaargeweld. De strofes en refreinen marcheren zelfzeker verder, met een ingetogen, haast fluisterende Banks op zang. Op het einde laten Daniel Kessler en Banks de gitaren nog even duelleren op het dansbaar ritme. Net als in hun hoogdagen (denk maar aan “Obstacle 1”) heeft het duo ook hier niet meer nodig dan enkele repetitieve noten om te beklijven. Wanneer Sam Fogarino vervolgens nog een heerlijk dansbare backbeat in de strijd gooit is het duidelijk: Interpol is weer helemaal terug.

“Toni” is het eerste nummer van het zevende album The Other Side of Make-Believe. Het album werd voornamelijk vanop afstand opgenomen doorheen de lockdowns van 2020, een hele aanpassing als je weet dat de groep in het verleden meestal live in de studio opnam. Omdat Paul Banks niet langer boven het lawaai van een drumkit moest schreeuwen, creëerde dit kansen om zijn zachtere zangstem in te zetten. Op “Toni” is dit alvast duidelijk hoorbaar, want hij laat zijn harde bariton achterwege en kiest voor een ingetogen, hogere zangstem. Met Alan Moulder en Flood schakelde de band bovendien een topduo in voor de productie, dus wij hebben er alle vertrouwen in dat alle losse stukjes op The Other Side of Make-Believe naadloos in elkaar zullen passen.

Met “Toni” maakt Interpol een stijlvolle comeback. Het nummer combineert verschillende facetten uit de carrière van de groep, gaande van dansbare ritmes en scherpe gitaren tot symfonische melodieën en duistere teksten. Volgens platenmaatschappij Matador wordt het zevende album ‘een meesterwerk van droefheid, duisternis en introspectie’. Afgaande op de eerste single zou die marketingpraat misschien wel eens waar kunnen zijn.

Op 16 juni kan je Interpol live aan het werk zien in Ancienne Belgique te Brussel, maar dat optreden is hopeloos uitverkocht. The Other Side of Make-Believe verschijnt op 15 juli, de tracklist van de plaat kan je alvast onderaan terugvinden.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

The Other Side of Make-Believe Tracklist:

01 Toni
02 Fables
03 Into the Night
04 Mr Credit
05 Something Changed
06 Renegade Hearts
07 Passenger
08 Greenwich
09 Gran Hotel
10 Big Shot City
11 Go Easy (Palermo)

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

169 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 3): Geen huis zonder kruis

De derde dag van Rock Werchter was er eentje met zowel regen als zonneschijn en zowel goeie als iets minder goeie optredens….
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.