Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kokoroko – “Age Of Ascent”

© CPU – Mathias Verschueren

Eind april stelde het achtkoppig jazz- en afrobeatcollectief Kokoroko in de AB hun debuutalbum Could We Be More voor, dat op 5 augustus uitkomt. We werden er warm gemaakt voor de plaat en mogen nu snoepen van een derde studioversie uit het album. “Something’s Going On” en “We Give Thanks” waren al sfeervolle geluidslandschapjes met de nodige swing en dat is bij “Age Of Ascent” niet anders.

De swing in deze single heeft een meer loungy ondertoon. Het tempo is langzaam en verfijnde drums, blazers en een bas doen hun werk. Cimbalen zwepen het ritme even op en verlaten het orkest dan weer. In de vijf minuten “Age Of Ascent” zijn er een paar momenten waarop het nummer bijna stil lijkt te vallen. Wanneer we enkel nog het geluid horen van iets dat op een kabbelend beekje lijkt, zet een dromerige sax alles weer in gang. “Age Of Ascent” bevat geen aanstekelijke melodie of zangpartij, maar voelt op deze miezerige dag wel aan als een warm bad.

Could We Be More, het eerste album van Kokoroko, komt uit op 5 augustus. Op 18 augustus kan je het live horen op Pukkelpop.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 2): Hoog- en laagspanning

De tweede dag van CORE Festival begon nog warmer dan de dag ervoor. Opnieuw werden we getrakteerd op een divers programma met…
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ’the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Angèle, alt-J, Goldband, NxWorries en meer naar CORE 2023!

Na een eerste geslaagde editie keert CORE volgende zomer terug naar het Brusselse Ossegempark en dat met een eclectische line-up met heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.