Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KOKOROKO – “Something’s Going On”

© Vicky Grout

Het miezert, waait en dondert over onze treurig grijze Belgische vlaktes. Maar tot onze grote vreugde voelden we vandaag eindelijk terug de zomerse vibraties waar we naar snakten, en daar mogen we de dames en heren van KOKOROKO voor bedanken. Met het nieuwe nummer “Something’s Going On” schenken ze ons een waardig substituut voor de zon, die wederom zijn kat stuurde. Het Londens collectief, dat in 2018 doorbrak met het inmiddels legendarische “Abusey Junction”, zet hiermee een stop aan twee jaar oorverdovende stilte na hun vorige single “Baba Ayoola”.

De eerste veertig seconden van deze explosieve afrobeat hymne, doen meteen denken aan die zwoele intro’s van de naar hunzelf genoemde plaat KOKOROKO uit 2017, waar we destijds als dwazen halsoverkop verliefd op werden. Van het oude recept, waarbij de aftrap werd gegeven door een swingend deuntje dat langzaam, maar zeker werd verrijkt door het resterende instrumentenarsenaal, is hier echter geen sprake. Keyboard en gitaar smelten hier meteen samen tot een sfeervol geluidslandschap en krijgen al snel gezelschap van de bas en de subtiele fade-in van de drums. Deze climax betekent een nederlaag voor zij die hoopten op een slaapliedje. Wanneer alles dan eindelijk op bombastische wijze samenvalt, en harmonische zang en blazers het samenspel overheersen terwijl ze het transformeren tot een funky jazzfestijn, weten we precies wat ze bedoelen met ‘er is iets gaande’: ‘haal je dansbenen van onder het stof, want wij zijn terug met een knal!’

Na heel wat uitgestelde shows, speelt de band nu op 28 april in de Ancienne Belgique.

Instagram / Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Kokoroko: 'We nodigen de mensen uit in ons huis. Het podium is ons huis'

Eindelijk is het zover, het eerste album van Kokoroko is er! De band, die vooral highlife en jazzy muziek maakt, neemt je…
AlbumsFeatured albumsRecensies

KOKOROKO - Could We Be More (★★★): Fela Kuti's wit merk

Je debuutplaat nog moeten uitbrengen en al wereldberoemd zijn, het is voor weinige artiesten of bands in de muziekwereld weggelegd. Achtkoppige afro-jazz…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.