Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KOKOROKO – “Something’s Going On”

© Vicky Grout

Het miezert, waait en dondert over onze treurig grijze Belgische vlaktes. Maar tot onze grote vreugde voelden we vandaag eindelijk terug de zomerse vibraties waar we naar snakten, en daar mogen we de dames en heren van KOKOROKO voor bedanken. Met het nieuwe nummer “Something’s Going On” schenken ze ons een waardig substituut voor de zon, die wederom zijn kat stuurde. Het Londens collectief, dat in 2018 doorbrak met het inmiddels legendarische “Abusey Junction”, zet hiermee een stop aan twee jaar oorverdovende stilte na hun vorige single “Baba Ayoola”.

De eerste veertig seconden van deze explosieve afrobeat hymne, doen meteen denken aan die zwoele intro’s van de naar hunzelf genoemde plaat KOKOROKO uit 2017, waar we destijds als dwazen halsoverkop verliefd op werden. Van het oude recept, waarbij de aftrap werd gegeven door een swingend deuntje dat langzaam, maar zeker werd verrijkt door het resterende instrumentenarsenaal, is hier echter geen sprake. Keyboard en gitaar smelten hier meteen samen tot een sfeervol geluidslandschap en krijgen al snel gezelschap van de bas en de subtiele fade-in van de drums. Deze climax betekent een nederlaag voor zij die hoopten op een slaapliedje. Wanneer alles dan eindelijk op bombastische wijze samenvalt, en harmonische zang en blazers het samenspel overheersen terwijl ze het transformeren tot een funky jazzfestijn, weten we precies wat ze bedoelen met ‘er is iets gaande’: ‘haal je dansbenen van onder het stof, want wij zijn terug met een knal!’

Na heel wat uitgestelde shows, speelt de band nu op 28 april in de Ancienne Belgique.

Instagram / Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ‘the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Angèle, alt-J, Goldband, NxWorries en meer naar CORE 2023!

Na een eerste geslaagde editie keert CORE volgende zomer terug naar het Brusselse Ossegempark en dat met een eclectische line-up met heel…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.