Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kokoroko – “We Give Thanks”

Als het heerlijke zonnetje en de helderblauwe hemel nog niet genoeg waren om je in een goede bui te brengen, is deze “We Give Thanks” zeker een aanrader. Kokoroko heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, maar voor degenen die de afgelopen jaren onder een steen leefden, vatten we even kort samen. Dit vrolijk collectief staat bekend om zijn distinctief geluid, bestaande uit jazz, afrobeat en soul. De Britten maakten al jaren samen muziek, maar braken pas echt door met “Abusey Junction”, een toekomstige klassieker. ‘Nothing bad is gonna happen while this music is playing’, zagen we iemand ooit schrijven onder de YouTube video van het nummer. Deze quote is eigenlijk alles wat we nodig hebben om de rest van hun oeuvre te beschrijven. Vandaag mogen we een nieuw hoofdstuk presenteren in de saga van zorgeloosheid: “We Give Thanks”, een van de nummers die zal verschijnen op het zojuist aangekondigde debuutalbum Could We Be More.

De vorige single “Something’s Going On” kwam nogal traag op gang, met slechts een gitaar en een keyboard die samensmolten tot een sfeervol geluidslandschap. Hier wordt onze honger naar een danspartij echter meteen gestild met een stel swingende drums. Tot onze verheugenis krijgt ook gitarist Oscar Jerome hier weer de spotlight. De aanstekelijkheid van het deuntje dat hij speelt, valt niet te ontkennen, maar toch missen we de variatie en nuance van zijn oudere riffs een beetje. Deze keer herhaalt hij een vaste volgorde van noten. De rigoureuze precisie waarmee hij ze speelt, maakt dat nonchalante karakter waar we Kokoroko voor kennen iets minder overtuigend. Los van deze opmerking konden we ons eigenlijk nergens aan storen, want “We Give Thanks” is wederom een harmonische lekkernij. Gitaar, bas, blazers en drums slaan de handen in elkaar om korte metten te maken met je anxiety, en brengen je mee naar tropische stranden en kristalheldere wateren.

Could We Be More, het eerste album van Kokoroko, is te koop vanaf 5 augustus 2022.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lao Gan Ma - "The Honey Badger"

Nadat Lao Gan Ma twee jaar geleden hun debuutalbum Bolingo uitbracht, bleef het even stil rond de groep, althans zo leek het….
InstagramLiveRecensies

Father John Misty @ Ancienne Belgique (AB): De vrijzinnige predikant en zijn koor

Chloë and the Next 20th Century was als album een even grote stijlbreuk als men kon verwachten van een artiest als Father…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Too Noisy Fish - "The Plum Blossom"

Alle liefhebbers van het zachtere jazzwerk kunnen vandaag hun hart ophalen, want het is zo ver! De nieuwe single van Too Noisy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.