Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack White – “If I Die Tomorrow”

© CPU – Sven Michiels

Jack Whites meest recente soloalbum is nog geen twee maanden oud, maar de opvolger van Fear of the Dawn ligt al enige tijd klaar en er werden ook al enkele singles uitgebracht van die opvolger. Zo zullen “Love Is Selfish” en “Queens of Bees” terug te vinden zijn op Entering Heaven Alive. Op dat eerste album zong Jack White tijdens “What’s The Trick” ‘If I die tomorrow, what did I do today?’ en daarmee moet de Amerikaanse muzikant zichzelf geïnspireerd hebben, want zijn nieuwste single heet “If I Die Tomorrow”.

“If I Die Tomorrow” is een relatief rustig folkrocknummer waarop het muzikaal nooit saai wordt. Na een tweetal brave minuten, komt er een frisse gitaarsolo en wat geëxperimenteer met elektronica. Tekstueel lijkt het alsof vandaag de laatste dag van Jack White is. Hij vraagt of je weet wat je nog tegen hem wilt zeggen voor hij het loodje legt, wat je moet doen als mama White weent en nog een hoop dingen. Het nogal depressieve nummer bevat geen enkel sprankeltje hoop of kleur en doet ons afvragen of alles wel goed gaat met Mister White. Als Jack White morgen sterft, heeft hij toch eerst nog dit mooie nummer uitgebracht.

Op 16 juli staat Jack White in Vorst Nationaal in het kader van The Supply Chain Issues-tour en op 22 juli verschijnt Entering Heaven Alive.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1203 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ’the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
InstagramLiveRecensies

Jack White @ Vorst Nationaal: Blauw en rauw

Het concert van Jack White in Vorst Nationaal had wat moeite met de ticketverkoop. Eerst waren de tickets voor een erg hoge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.