Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack White – “Love Is Selfish”

© CPU – Sven Michiels

Een laatste soloplaat van Jack White is ook alweer geleden van 2018. Toch is het niet zo dat de man stilzit. Hij heeft zijn eigen label Third Man Records, waaronder heel wat fijne en soms heel unieke releases verschijnen en ook een reünie met The Raconteurs wist hij in de tussentijd te verwezenlijken. Nu is het weer tijd om met zijn soloproject in de schijnwerpers te treden. Vorig jaar konden we al horen dat de gitaren weer aan het ronken gingen op “Taking Me Back“, de eerste single van Fear of the Dawn dat op 8 april verschijnt, en vandaag krijgen we een rustige versie van White in de vorm van “Love Is Selfish”. Die single verschijnt dan weer op zijn tweede plaat van dit jaar, Entering Heaven Alive, dat op 22 juli uitkomt.

Waar de vorige single dus stevig tekeer ging met heel wat kleur in het artwork, is “Love Is Selfish” intiemer en donkerder. Dat zie je ook dit keer aan het artwork en hierdoor kunnen we er dus voorlopig vanuit gaan dat de twee platen die de man dit jaar uitbrengt, elkaars tegenpool zullen worden. Met enkel een gitaartje en zijn stem weet Jack White wel weer indruk te maken. Veel valt er eigenlijk niet te vertellen over het nummer, want de single is pure singer-songwriterschap. Na een tijd komt er wat subtiele percussie bij, maar de nadruk ligt hem bij de gitaar en vocals van Jack White. Het refrein blijft een beetje hangen, maar we moeten het hier vooral hebben van de intimiteit. Benieuwd hoe dit zich in een volledige plaat vertaalt.

Op 16 juli staat Jack White in Vorst Nationaal in het kader van The Supply Chain Issues-tour.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

3249 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack White - "Taking Me Back"

Jack White heeft nog eens iets nieuws klaar. De Amerikaanse gitaarvirtuoos en ex-lid van het legendarische muziekduo The White Stripes heeft al…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 100 beste albums van het decennium (2010-2019)

Binnenkort gaan we het decennium van 2020 in, maar dat kunnen we niet voordat we even terugblikken op de jaren 2010 –…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.