Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Jack White – “Hi-De-Ho” (feat. Q-Tip) & “Queen of the Bees”

© CPU – Sven Michiels

Jack White is een man die van geen ophouden weet. Waar hij in 2018 met zijn laatste soloplaat kwam, nam hij in de tussentijd ook nieuw werk op met The Raconteurs en blijkbaar ook voor zichzelf. Zo verschijnen er dit jaar twee albums van de man uit Detroit. Met “Taking Me Back”, “Love Is Selfish” en “Fear of the Dawn” kregen we al een divers allegaartje aan gitaarmuziek, waarbij vooral die laatste ons echt omver blies. Vandaag brengt hij uit Fear of the Dawn, dat op 8 april verschijnt, “Hi-De-Ho” samen met rapper Q-Tip uit en ook vanuit Entering Heaven Alive, dat op 22 juli verschijnt, krijgen we een nieuwtje met “Queen of the Bees”.

Jack White en Q-Tip is een verrassende collab, maar in 2015 verscheen de rapper van A Tribe Called Quest al eens op het podium met White. En de samenwerking lijkt ook uitmuntend te werken. “Hi-De-Ho” begint met een gierende gitaar die al snel verandert in een groovy stukje riffs, waarna de flow van Q-Tip zich een weg baant door die gitaren. Het samenspel is er eentje waarvan het lijkt alsof de twee al jaren samenwerken en zo is ook “Hi-De-Ho” een sterke single uit Fear of the Dawn. “Queen of the Bees” pakt het dan iets rustiger aan, zoals ook Entering Heaven Alive zou moeten klinken met een vrolijk gitaartje en een soort van sixties-invloed. Het geeft aan dat Jack White van alle markten thuis is, en dat horen we natuurlijk heel graag.

Op 16 juli staat Jack White in Vorst Nationaal in het kader van The Supply Chain Issues-tour.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

3692 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ’the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
InstagramLiveRecensies

Jack White @ Vorst Nationaal: Blauw en rauw

Het concert van Jack White in Vorst Nationaal had wat moeite met de ticketverkoop. Eerst waren de tickets voor een erg hoge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.