Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sinead O Brien – “Like Culture”

Foto: Zachariah Mahrouche

Dat gesproken woord nog niet dood is werd dit jaar nog maar eens bewezen met het nieuwe fantastische album van Kae Tempest, maar ook de beloftevolle Sinead O Brien kan er wat van. De Ierse muzikante bracht een hele tijd geleden een ep uit en brengt vrijdag haar eerste album uit. Het zijn dus spannende tijdens voor O Brien, maar afgaande op recente singles als “There Are Good Times Coming” en “Holy Country” zien we dat helemaal goedkomen. De poëtische teksten van Sinead worden ondersteund door goeie drumpartijen en gitaarriffs, dus warm je nekspieren al maar op om vrijdag goed heen en weer met je hoofd te schudden tijdens je eerste luisterbeurt van Time Bend and Break The Bower.

‘Dance, Dance, Dance’ zegt Sinead O Brien aan het begin van “Like Culture” en dat is treffend, want de nieuwe single van de artieste is een dansschijfje. De opzwepende drum doet de temperatuur toenemen en samen met de gitaar wordt er aanstekelijke muziek gecreëerd. De elektronische geluiden die er na verloop van tijd bijkomen, fleuren de boel wat op en doen het zweet al op ons voorhoofd verschijnen. Sinead O Brien gaat bijna vier minuten door en gunt ons geen moment om even op adem te komen. Het dansnummer toont aan dat we niet alleen onze nekspieren moeten opwarmen voor de release van het debuutalbum.

Vrijdag verschijnt Time Bend and Break The Bower. Sinead O Brien speelt begin september op Into The Great Wide Open in Nederland en speelt later die maand nog twee keer in Nederland. Op 26 september speelt ze in de Trix in Antwerpen. Meer info vind je hier.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1166 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Sinead O Brien - Time Bend and Break The Bower (★★★½): Aanlokkelijk, abstract en angstaanjagend

Afkomstig uit het Ierse Limerick kon het bijna niet anders dan dat Sinead O Brien geboren werd om poëtische teksten te schrijven….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe Sinead O Brien - "Kid Stuff"

Wie vroeger Sinead zei, had het over O’Connor, maar ondertussen is Sinead O Brien bezig aan haar opmars. De Ierse voegde de…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.