Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf – “Donnie’s Dream”

© CPU – Matthias Engels

Na de release van zijn nieuwste album The Shimmer heeft Max Colombie van Oscar and the Wolf duidelijk niet stilgezeten. Niet alleen is hij het gezicht van een nieuwe Zalando-campagne, binnen enkele weken verschijnt ook een nieuwe ep die Afterglow zal heten. Die ep zal bestaan uit een collectie van vijf nummers die het album niet gehaald hebben en die intiemer zijn dan we het tot nu toe van de man gewoon zijn. Een leuk detail: elke week verschijnt één nieuw nummer, tot de ep compleet is. Vorige week konden we alvast genieten van “Dancing Machine“, een oorwurm die alle ingrediënten bevat die het werk van Colombie zo typeren. Daar waar The Shimmer vaak de rustigere sferen opzocht en uit merkbaar minder dansbare hits bestond, was dit nummer een welgekomen terugkeer naar het meer op synth-gedreven werk vanop Infinity.

Het nummer dat deze week op de wereld wordt losgelaten, is “Donnie’s Dream”. Qua gevoel bevaart het lied dezelfde wateren als “Dancing Machine”: zomers, dansbaar en vrolijk. Deze keer zijn het echter niet de stuwende synths die de bovenhand halen. Het is een zwoele gitaarlijn die ons hier meeneemt op een zweverige trip. ‘I don’t wanna see what’s real in the end’, zingt Colombie: de perfecte samenvatting van het nummer dat doet wegdromen naar zonnige vakantieoorden waar plaats en tijd is voor dromen. Het gitaargeluid doet wat denken aan dat op “James, waarmee we er ons voorlopig van mogen verzekeren dat deze ep de meer dansbare kant uit zal gaan. Dat is alvast een ideale voorbode voor komende festivalzomer.

Op 21 augustus is Oscar and the Wolf een van de headliners op Pukkelpop. Ook arenashows staan op de planning: op 15 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam en op 12 november in het Sportpaleis in Antwerpen. Tickets voor die shows zijn nog steeds te koop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf - "Something In The Air"

In tijden als deze is zekerheid een vreselijk onderschat gegeven. Toch kunnen we op woensdag al een paar weken lang rekenen op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf - "Call Me When You Leave"

Fans van Oscar and the Wolf hebben het laatste halfjaar zeker niet te klagen, want de groep rond glittergod Max Colombie zorgt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf - “Dancing Machine”

In een mum van tijd graveerde Max Colombie zijn signatuur op de Belgische popmuziek. De elektronische en dromerige tonen van zijn band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.