Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf – “Dancing Machine”

© CPU – Kris Kellens

In een mum van tijd graveerde Max Colombie zijn signatuur op de Belgische popmuziek. De elektronische en dromerige tonen van zijn band Oscar and the Wolf eigenen zich intussen zelfs faam toe tot in Turkije en verder. Een goed halfjaar terug maakten we kennis met The Shimmer, de derde langspeler van de band. Singles als “Livestream” en “Oliver” affirmeerden wederom de kracht van Oscar and the Wolf: melancholische teksten krijgen steeds een mantel van tederheid, glitter en gloed. Wat blijkt nu? Max’ honger was nog niet gestild. Een selectie nummers die in zijn gloriebrein bleven rondspoken, vinden binnenkort hun weg naar de wijde wereld in de vorm van de ep Afterglow. De nummers op de nieuwe ep zullen ruw zijn en dicht bij het hart liggen, zo wist Oscar and the Wolf te verklappen.

Terwijl de temperaturen in ons land verder stijgen, lost Oscar and the Wolf het eerste nummer van Afterglow. Het ideale moment, want “Dancing Machine” rijmt perfect met het verlangen naar de zomer en laat ons nog meer reikhalzen naar de eerste zomerfestivals. “Dancing Machine” is – u raadt het natuurlijk al – een dansbare schijf met een tropische ondertoon. Het is de stem van zanger Max Colombie die het nummer, zoals steeds, voorziet van een extra laagje sensualiteit. Naar alle waarschijnlijkheid wandelt het nummer vol upbeat synths regelrecht de hitlijsten van ons land binnen. Hoewel “Dancing Machine” tekstueel eigenlijk geen bijzonder nummer is, zingen we niettemin vol overtuiging naar Colombie terug: ‘Everybody just wants to dance with you!’.

Op 21 augustus is Oscar and the Wolf een van de headliners op Pukkelpop. Ook arenashows staan op de planning: op 15 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam en op 12 november in het Sportpaleis in Antwerpen. Tickets voor die shows zijn nog steeds te koop.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

18 posts

About author
Schrijft, luistert en eet bij de vleet (zij/haar)
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf - "Something In The Air"

In tijden als deze is zekerheid een vreselijk onderschat gegeven. Toch kunnen we op woensdag al een paar weken lang rekenen op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf - "Call Me When You Leave"

Fans van Oscar and the Wolf hebben het laatste halfjaar zeker niet te klagen, want de groep rond glittergod Max Colombie zorgt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf – "Donnie’s Dream"

Na de release van zijn nieuwste album The Shimmer heeft Max Colombie van Oscar and the Wolf duidelijk niet stilgezeten. Niet alleen is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.