Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf – “Dancing Machine”

© CPU – Kris Kellens

In een mum van tijd graveerde Max Colombie zijn signatuur op de Belgische popmuziek. De elektronische en dromerige tonen van zijn band Oscar and the Wolf eigenen zich intussen zelfs faam toe tot in Turkije en verder. Een goed halfjaar terug maakten we kennis met The Shimmer, de derde langspeler van de band. Singles als “Livestream” en “Oliver” affirmeerden wederom de kracht van Oscar and the Wolf: melancholische teksten krijgen steeds een mantel van tederheid, glitter en gloed. Wat blijkt nu? Max’ honger was nog niet gestild. Een selectie nummers die in zijn gloriebrein bleven rondspoken, vinden binnenkort hun weg naar de wijde wereld in de vorm van de ep Afterglow. De nummers op de nieuwe ep zullen ruw zijn en dicht bij het hart liggen, zo wist Oscar and the Wolf te verklappen.

Terwijl de temperaturen in ons land verder stijgen, lost Oscar and the Wolf het eerste nummer van Afterglow. Het ideale moment, want “Dancing Machine” rijmt perfect met het verlangen naar de zomer en laat ons nog meer reikhalzen naar de eerste zomerfestivals. “Dancing Machine” is – u raadt het natuurlijk al – een dansbare schijf met een tropische ondertoon. Het is de stem van zanger Max Colombie die het nummer, zoals steeds, voorziet van een extra laagje sensualiteit. Naar alle waarschijnlijkheid wandelt het nummer vol upbeat synths regelrecht de hitlijsten van ons land binnen. Hoewel “Dancing Machine” tekstueel eigenlijk geen bijzonder nummer is, zingen we niettemin vol overtuiging naar Colombie terug: ‘Everybody just wants to dance with you!’.

Op 21 augustus is Oscar and the Wolf een van de headliners op Pukkelpop. Ook arenashows staan op de planning: op 15 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam en op 12 november in het Sportpaleis in Antwerpen. Tickets voor die shows zijn nog steeds te koop.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Oscar and the Wolf, Anne-Marie, Froukje en meer naar Lokerse Feesten

Het festivalseizoen is nog ver weg, maar de Belgische festivals schakelen de laatste weken een versnelling hoger met aankondigingen om het aftellen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf - "Angel Face"

Het was even schrikken voor de fans van Max Colombie toen die, twee weken geleden, de sociale media-accounts van Oscar and the…
LiveRecensies

Oscar and the Wolf @ Rock Werchter 2023: Dream rock

Oscar and the Wolf is al even een gevestigde waarde in ons land. Het project van Max Colombie levert sinds een tiental…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.