Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf – “James”

© CPU – Joost Van Hoey

De Belgische koning van de koninklijke danszalen heet nog steeds Oscar and the Wolf. Nadat ze in 2019 op de Lokerse Feesten de laatste show van hun Infinity tour speelden, trok Max Colombie zich terug in de studio om te werken aan nieuwe muziek. Vier jaar na het gesmaakte tweede album Infinity lijkt een derde album er aan te komen, want we krijgen eindelijk een nieuwe single die de start van een nieuw muzikaal tijdperk inluidt en de band wellicht weer naar de grote podia zal brengen.

Het eerste wat bij “James”, hun eerste single in drie jaar tijd, opvalt is de dromerige gitaarmelodie doorheen het nummer. Nadat ze op het vorige album voornamelijk voor elektronische geluiden kozen, is deze terugkeer naar hun roots een welgekomen verrassing en kunnen we stellen dat Oscar and the Wolf met hun nieuw werk weer heel wat harten zullen veroveren. Met een duur van bijna zes minuten is de single zeker niet aan de korte kant, maar toch zorgen alle verschillende elementen voor een waanzinnig mooi zomers nummer, waarvoor zowel fans van hun eerste ep als van hun recenter werk bewondering voor zullen hebben. Met “James” heeft Max Colombie weer de perfecte soundtrack voor een zonsopgang/zonsondergang weten te maken, dus laat die zwoele zomeravonden maar komen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1368 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf - "Oliver"

Er werd de afgelopen jaren in België al heel wat gedanst op de muziek van Oscar and the Wolf. De groep rond…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (22-28 maart)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos vaak niet meer kan zien….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Connie Constance - "Electric Girl"

De naam Connie Constance doet in ons land misschien nog niet meteen een belletje rinkelen, maar in haar thuisland heeft de Britse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.