Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf – “Livestream”

© CPU – Matthias Engels

Het zijn mooie tijden voor Max Colombie en zijn roedel. Niet alleen ziet zijn derde plaat The Shimmer binnen minder dan een maand het levenslicht, de band kondigde gisteren ook nog eens een Europese tour aan. Die brengt Oscar and the Wolf naar onder andere het Verenigd Koninkrijk en Rusland, maar natuurlijk ook naar het Sportpaleis. Geen twee zonder drie, en zo komt er vandaag met “Livestream” een derde voorsmaakje van die plaat uit. Aan de hand van vorige singles “James” en “Oliver” konden we al afleiden dat de band op album nummer drie een symbiose heeft gevonden tussen de sound uit de begindagen en het elektronische Infinity. De nieuwste creatie bevestigt dat verhaal met verve.

Al van bij de begintonen krijgen we die herkenbare Oscar and the Wolf-sound voorgeschoteld, waardoor “Livestream” meteen vertrouwd klinkt. Terwijl de synths op de achtergrond de toon zetten, legt het gitaarriedeltje het geheel in een definitieve plooi. ‘You can watch me on my livestream’, zingt Colombie dromerig, waarna de track openbarst in een mengelmoes van ietwat melancholische maar o zo euforische elektronica. Met deze single blijft de band met andere woorden trouw aan zijn eigenheid, maar toch is dit geen kopie van een kopie. Oscar and the Wolf slaagt er keer op keer in om vernieuwend uit de hoek te komen, maar toch herkenbaar te blijven. Een kunst die ervoor zorgt dat “Livestream” ongetwijfeld een hitje in wording is.

Op 22 oktober verschijnt de derde plaat van Oscar & The Wolf met de titel The Shimmer. Dat album wordt op 30 april 2022 voorgesteld in het Sportpaleis. De ticketverkoop start vrijdag 1 oktober om 10 uur.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Oscar and the Wolf, Anne-Marie, Froukje en meer naar Lokerse Feesten

Het festivalseizoen is nog ver weg, maar de Belgische festivals schakelen de laatste weken een versnelling hoger met aankondigingen om het aftellen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf - "Angel Face"

Het was even schrikken voor de fans van Max Colombie toen die, twee weken geleden, de sociale media-accounts van Oscar and the…
LiveRecensies

Oscar and the Wolf @ Rock Werchter 2023: Dream rock

Oscar and the Wolf is al even een gevestigde waarde in ons land. Het project van Max Colombie levert sinds een tiental…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.