Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wilco – “Tired of Taking It Out On You”

© Chris Stessens

Onlangs kondigde Wilco de opvolger van Ode to Joy uit 2019 aan. We kregen samen met deze boodschap de lead single “Falling Apart (Right Now)” meegeleverd. De vergelijkingen met The Grateful Dead en Travelling Wilburys waren niet ver uit de buurt op dit nummer en ook nu trekt Wilco die lijn rustig door. Jeff Tweedy wist ons al te vertellen dat ze zich nooit echt op hun plaats hebben gevoeld in het countrygenre. Nu de band de nodige kilometers heeft afgelegd, vinden ze het opwindend om zichzelf te bevrijden en het genre te omarmen.

Op deze tweede single uit het aankomende dubbelalbum Cruel Country dat verschijnt op 27 mei, treffen we Tweedy en zijn bende in gemoedelijke stemming aan. “Tired of Taking It Out On You” is een countrynummer dat van begin tot einde op hetzelfde rustige tempo verder kabbelt. De schoonheid ligt hem in de eenvoud van deze song. Wilco kan als geen ander een complexloos nummer zo mooi laten klinken. De heer Tweedy wist het volgende te zeggen over de tekst; ‘Soms denk ik dat ik op een kleine manier heb ontdekt hoe de wereld werkt, en ik ben bang dat ik het vergeet als ik het niet af en toe voor mezelf terugzing. Dit nummer zal, denk ik, precies voor dat doel van pas komen. Ik ben iemand die alert moet blijven op hoe ik anderen behandel als ik me niet op mijn best voel.’ De rustige gitaren en de zeemzoete stem zorgen dat de boodschap als een perfect geheel binnenkomt.

Wilco speelt op vrijdag 17 juni op het nieuwe Live Is Live festival in Zeebrugge. Ze brachten ook vorige maand een deluxeversie uit van hun klassieker Yankee Hotel Foxtrot om de twintigste verjaardag te vieren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Belle and Sebastian, Sylvie Kreusch, Whispering Sons en meer naar Live /s Live 2023!

De affiche van Live /s Live krijgt vandaag een kleine upgrade. Op zaterdag 24 juni krijgen The War on Drugs, Balthazar en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Balthazar en Wilco naar Lokerse Feesten!

Het regent de laatste weken festivalaankondigingen voor komende zomer en dus kan ook Lokerse Feesten niet achterblijven. Het festival aan de Grote…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.