Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wilco – “Tired of Taking It Out On You”

© Chris Stessens

Onlangs kondigde Wilco de opvolger van Ode to Joy uit 2019 aan. We kregen samen met deze boodschap de lead single “Falling Apart (Right Now)” meegeleverd. De vergelijkingen met The Grateful Dead en Travelling Wilburys waren niet ver uit de buurt op dit nummer en ook nu trekt Wilco die lijn rustig door. Jeff Tweedy wist ons al te vertellen dat ze zich nooit echt op hun plaats hebben gevoeld in het countrygenre. Nu de band de nodige kilometers heeft afgelegd, vinden ze het opwindend om zichzelf te bevrijden en het genre te omarmen.

Op deze tweede single uit het aankomende dubbelalbum Cruel Country dat verschijnt op 27 mei, treffen we Tweedy en zijn bende in gemoedelijke stemming aan. “Tired of Taking It Out On You” is een countrynummer dat van begin tot einde op hetzelfde rustige tempo verder kabbelt. De schoonheid ligt hem in de eenvoud van deze song. Wilco kan als geen ander een complexloos nummer zo mooi laten klinken. De heer Tweedy wist het volgende te zeggen over de tekst; ‘Soms denk ik dat ik op een kleine manier heb ontdekt hoe de wereld werkt, en ik ben bang dat ik het vergeet als ik het niet af en toe voor mezelf terugzing. Dit nummer zal, denk ik, precies voor dat doel van pas komen. Ik ben iemand die alert moet blijven op hoe ik anderen behandel als ik me niet op mijn best voel.’ De rustige gitaren en de zeemzoete stem zorgen dat de boodschap als een perfect geheel binnenkomt.

Wilco speelt op vrijdag 17 juni op het nieuwe Live Is Live festival in Zeebrugge. Ze brachten ook vorige maand een deluxeversie uit van hun klassieker Yankee Hotel Foxtrot om de twintigste verjaardag te vieren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2022 (Festivaldag 3): Vieringen van gloriejaren

Vrijdag maakten we warm kennis met het nieuwe festival Live /s Live op het strand van Zeebrugge. Onder andere The National, dEUS,…
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2022 (Festivaldag 1): Zon, zee en melancholie

Er hangt altijd een spannend sfeertje van anticipatie in de lucht wanneer we voor het eerst een gloednieuw festival betreden. Dat die…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wilco - Cruel Country (★★★★): Een meeslepende muziek- en geschiedenisles

Hoewel ze zijn ontstaan uit de assen van een countryband, Uncle Tupelo, heeft Wilco altijd een ietwat koele relatie met countrymuziek gehad….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.