Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wilco – “Falling Apart (Right Now)”

© Chris Stessens

Wilco is zo’n beetje het schoolvoorbeeld van een band die nooit volledig uit je gedachten verdwijnt; dat is logisch ook want de Amerikaanse band rondom Jeff Tweedy brengt met vaste regelmaat nieuwe albums uit. Het is ondertussen van 2019 geleden dat de Amerikanen met Ode to Joy een nieuw album uitbrachten en dat zit nog steeds vrij vers in ons geheugen. We mogen ons gelukkig prijzen, want vandaag kondigden de mannen van Wilco hun twaalfde studioalbum aan (een heus dubbelalbum); het album zal Cruel Country heten en op 27 mei worden uitgebracht.

Met “Falling Apart (Right Now)” lost Wilco ook meteen hun allereerste single voor Cruel Country en dat is er eentje die zeer makkelijk weg luistert. Het nummer opent meteen met alle instrumenten die in perfecte harmonie lijken. De stem van Tweedy klinkt als die van een doorwinterde countryzanger en die zorgt ervoor dat de single op geen enkel moment gaat vervelen. Ook de lange countrysolo op het einde van het nummer weet ons tot de laatste seconde te boeien. Het geheel doet allemaal enorm aan bands of artiesten zoals Travelling Wilburys, Grateful Dead en Tom Petty denken, al zijn we daar niet rouwig om. “Falling Apart (Right Now)” mag dan wel verre van het origineelste of baanbrekendste nummer zijn, toch slaagt de band erin om ons te vermaken en een goed gevoel te bezorgen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

447 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Wilco - Cousin (★★★★): Ook buiten de vertrouwde paden worden mooie verhalen geschreven

Het is nooit een eenvoudige taak om na zoveel jaren iets nieuws op tafel te brengen, maar met de hulp van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wilco - "Cousin"

Tot op de dag van vandaag blijft Wilco een van de meest gerespecteerde indiebands die muzikaal vakmanschap hoog in het vaandel draagt….
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 7): Niets op aan te merken

Op de zevende dag schiepen de programmatoren van de Lokerse Feesten een uiterst interessante line-up. In Club StuBru kon je onder andere…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.