Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KEG – “Kids”

© Katie Allen

Het Britse zevental KEG is terug met zijn eerste muziek van dit jaar. De band uit Brighton verscheen pas vorig jaar voor het eerst op het toneel met debuutsingle “Heyshaw”. Niet veel later volgde met Assembly een ep en dan werd het weer wat rustiger voor de groep. Tot nu dus, want op 2 september brengt de band een tweede ep uit met zes liedjes erop. Girders heet dat plaatje en met “Kids” horen we meteen dat de band blijft evolueren binnen de postpunk.

Net geen drie minuten duurt “Kids”, maar er valt veel in te horen. Met een koebel schiet het liedje meteen spontaan in gang waarna de gitaren het geheel van een iets meer dansbare sfeer voorzien. De invloeden van Talking Heads zijn ontegensprekelijk aanwezig, maar bij KEG is het allemaal iets vuiler. De agressieve blazers die tijdens het refrein naar voor komen geven “Kids” bijvoorbeeld een iets robuustere sound. Inhoudelijk stelt de band dan weer kinderen in vraag en wel als die het compleet tegenovergestelde van jezelf blijken te worden. Het levert alvast een rammelende postpunktrack op waar we niet genoeg van krijgen.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

3614 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KEG - "Quip Quash"

Een van de grootsten zijn ze niet, maar in het zog van bands als Opus Kink is KEG toch wel een van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Clockworks, STAKE, KEG en meer gitaarnamen naar Dour 2023!

Dour komt komende zomer met een gloednieuw podium waar de gitaarharten sneller van zullen slaan. Le Garage moet de nieuwe bakermat worden…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.