Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kalaallit Nunaat – “Pressure”

Kalaallit Nunaat is een van de vele strakke bandjes die we moesten missen op het Nederlandse Left of the Dial, niet omdat ze slecht zouden zijn, maar omdat het geweldige stadsfestival ons een overaanbod voorhield. De band is nog vrij jong, dus zijn we vast niet de enige die hen nog moesten ontdekken en de naam is ook al moeilijk te onthouden. Kalaallit Nunaat is namelijk de naam voor Groenland in de inheemse taal Inuit. Het drietal uit Rotterdam gooit koele postpunk in een gierende verbrandingsoven, met noiserock à la Metz tot resultaat. Elk lid zat voeger al wel eens in een andere groep, zo speelt bassist Jasper Werij momenteel ook in KIEFF. Net voor de eerste lockdown verscheen de debuutep Television, en de ep Texoprint is voorzien voor 3 juni. Daarvan is “Pressure” al de tweede single, want “Free Money” verscheen twee maanden geleden al.

De eerste single bleef wat rond zichzelf trappelen, maar “Pressure” is meer verfijnd. Een dronende drum en dissonante beginriff bijten de spits af, maar worden al snel vergezeld door een dikke baslijn. Het klinkt als klassieke postpunk, maar dan slaan de gitaren aan het gieren. De instrumentatie neemt halfweg enkele originele wendingen aan, wat het nummer heel gelaagd en daardoor ook geslaagd maakt. Al snel is duidelijk dat de chemie tussen de bandleden alvast goed zit, al is er qua songteksten nog ruimte voor verbetering. De combinatie van live action en tekeningen in de video doet ons denken aan de revolutionaire rotoscoping in die van a-ha’s “Take on Me“, maar de thematiek is natuurlijk helemaal anders. De Rotterdamse rauwdouwers winden er geen doekjes om: het moet vooruit gaan. We stellen ons het trio vooral voor in een dampende club, waar we even de wrede wereld kunnen vergeten.

Deze zomer speelt Kalaallit Nunaat op Rock Zerkegem.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

168 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Left of the Dial vult verder aan met o.a. IAN SWEET, Parsnip en Cloud Cafe!

Wat kijken we er alweer naar uit om in de gure herfstlucht door de natte straten van Rotterdam te hosselen om nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Texoprint - "Mumble"

We weten ondertussen dat Texoprint vroeger een andere naam had voor zijn band, maar daar gaan we nu niet meer mee beginnen….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe lading namen voor Left of the Dial met o.a. Crackups, Sam Akpro en Low Girl!

Ze zijn er dit jaar bijzonder vroeg bij bij Left of the Dial! Ruim zeven maanden voor er weer rondgedwaald kan worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.