Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard – “Magenta Mountain”

© CPU – Cédric Depraetere

King Gizzard & The Lizard Wizard is een band die onmogelijk in een hokje kan worden gestoken. De Australische groep bracht al twintig studioalbums uit, iets wat voor eender wie al een zeer straffe prestatie zou zijn. Het wordt zowaar nog straffer: de band werd pas in 2010 opgericht. Voor vele fans van King Gizzard & The Lizard Wizard was 2017 het absolute hoogtepunt. Toen kwam de Australische band namelijk met vijf (!) nieuwe albums op de proppen die allemaal hun eigen aparte stijl hadden. Ook dit jaar lijkt er weer heel wat aan te komen met op 22 april een dubbelalbum Omnium Gatherum waaruit we eerder al het geweldige “The Dripping Tap” te horen kregen.

Nu komt King Gizzard & The Lizard Wizard alweer met een nieuwe single, het tweede nummer van de plaat. “Magenta Mountain” opent met een relaxerende melodie wat meteen een tegengewicht biedt tegenover “The Dripping Tap”. Hierna vallen de drums in, die het nummer van een gezapig tempo voorzien. Na een tweetal minuten horen we een vrolijke beat die zich blijft verderzetten, iets wat ook bij Butterfly 3000 opvallend was dus deze single lijkt daaruit wel een overschotje. Wat betreft de tekst wou zanger en gitarist Stu Mackenzie een levendige droom beschrijven. Hij had gedroomd over een plaats die de naam van deze nieuwe single draagt, en volgens hem is het een waar paradijs. De band bracht ook meteen een liveversie van het nummer uit wat meteen aangeeft dat het live alleen maar voor goeie vibes zorgt.

King Gizzard & The Lizard Wizard is deze zomer ook terug te vinden op een Belgische festivalweide. Zo spelen ze op zondag 21 augustus op Pukkelpop.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Facebook /  Twitter / Instagram

447 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
LiveRecensies

Spiral Drive @ Djingel Djangel: Spelen met invloeden

Om de zoveel tijd komt er een artiest op onze radar die nog quasi onbekend is, maar toch de aandacht van het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & the Lizard Wizard - "Iron Lung"

King Gizzard & the Lizard Wizard maakt zich op voor een ware triomftocht met niet één, niet twee, maar drie albums in…
AlbumsRecensies

Derby Motoreta's Burrito Kachimba - Hilo Negro (★★★½): Geflipte Spanjaarden met gitaren

Het genre van psychedelische rock wordt al jarenlang steevast gedomineerd door bands als King Gizzard & the Lizard Wizard, Ty Segall en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.