Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & the Lizard Wizard – “Iron Lung”

© CPU – Cédric Depraetere

King Gizzard & the Lizard Wizard maakt zich op voor een ware triomftocht met niet één, niet twee, maar drie albums in de maand oktober. Voor de onwetenden klinkt zo’n stunt als gewoon dat… een goedkope stunt. Maar, zij die het Australisch hoopje ongeregeld al minstens sinds 2017 volgen, weten dat, in het geval van King Gizzard, er aan geen kwaliteit moet ingeboet worden voor zo’n weelde aan albums. Over weelde gesproken, we zitten aan album nummer 21, 22 en 23 en nog bijlange niet aan het einde van de creatieve bron, zo bewijst ook nieuwe single “Iron Lung”.

Met “Iron Lung” gaan we even terug in de tijd, maar het zou er ooit wel van komen. Als je denkt aan progrock, het genre waar de band altijd al een zwak voor gehad heeft, zou je meteen aan de seventies moeten denken. “Iron Lung” kan je met momenten dan ook pure Jethro Tull-aanbidding kunnen noemen. De jammende, folky progrock haalt zelfs gewoon een fluit boven, voor een uitstekende Ian Anderson-imitatie, en lanceert zichzelf zo onherroepelijk naar de hogere sferen. En toch is het nog steeds onmiskenbaar KG. Met een ietwat ademloze ‘wooh!’ van frontman Stu Mackenzie en de typische gefiltreerde vocals van Ambrose Kenny-Smith keert de herkenbaarheid terug. Beter klaargestoomd worden voor het eerste luik van deze driedelige saga gaat niet.

Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms and Lava verschijnt deze vrijdag, waarna Laminated Denim volgt op 11 oktober en Changes op de 28ste.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

162 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard - "Magenta Mountain"

King Gizzard & The Lizard Wizard is een band die onmogelijk in een hokje kan worden gestoken. De Australische groep bracht al…
AlbumsRecensies

Derby Motoreta's Burrito Kachimba - Hilo Negro (★★★½): Geflipte Spanjaarden met gitaren

Het genre van psychedelische rock wordt al jarenlang steevast gedomineerd door bands als King Gizzard & the Lizard Wizard, Ty Segall en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.