Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard – “The Dripping Tap”

© CPU – Cédric Depraetere

Het was alweer van juni 2021 geleden dat we nieuwe muziek kregen van de band die zichzelf King Gizzard & The Lizard Wizard noemt. Voor de Australiërs is dat een eeuwigheid, maar als we de band mogen geloven komt er dit jaar heel wat muziek aan. En beginnen doen we vandaag met “The Dripping Tap”, een eerste single van Omnium Gatherum, een album dat begon als een mix van alle nummers die op geen enkele plaat pasten. Uiteindelijk ontaarde dat in een ander opnameproces waarbij de band de focus legde op jams en op die manier werkt King Gizzard tegenwoordig als een jamband. De plaat kan je op 22 maart voor bestellen, dus een release zal pas voor iets later zijn, maar met een achttien minuten durende single kunnen we alvast even weg!

Als we de naam King Gizzard & The Lizard Wizard voor een nummer van meer dan achttien minuten zien verschijnen, beginnen we spontaan te watertanden. Dat is ook meer dan terecht, want met nummers als “Float Along – Fill Your Lungs” en “Head On/Pill” bewees de band al meerdere keren dat ze zo lang kunnen boeien. En ook “The Dripping Tap” kan uit hetzelfde vaatje tappen. Het begint nog tamelijk onschuldig, maar na een minuut wijzigt de sfeer. Een explosie aan riffs is hetgeen we geserveerd krijgen en nog nooit waren we zo snel om dat glas volledig naar binnen te gieten. En er blijven meerdere glazen volgen waardoor je naar het einde toe gewoon volledig weg van de wereld bent en de wereld van de gitaarriff bent binnen gestapt. “The Dripping Tap” knalt, het is psychedelische muziek van de bovenste plank en verveelt nooit.

Facebook / Twitter / Instagram

3485 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ‘the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard - Changes (★★★★): De verfrissende wind der verandering

Het jaar 2017 zal elke Gizzhead voor altijd bij blijven als het jaar waarin King Gizzard & The Lizard Wizard liefst vijf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.