Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shht – “Stocklyfe”

Bij ’s lands favoriete cultband is er doorheen de afgelopen jaren een hoop veranderd. Frontman/zanger/lichtpaalbeklimmer Michiel Renson werd net voor de eerste lockdown in 2020 vervangen door James, om ergens tijdens die wissel een album uit te brengen, hem er vervolgens terug bij te roepen om tenslotte dan toch definitief afscheid te nemen van zijn positie. De nieuwe frontman van Shht is James De Graef. En dat horen we. Bij het verrassingsoptreden zo’n half jaar geleden in Barbroos (iets wat ze overigens ook vorige week herhaalden) namen we niet enkel echt afscheid van Michiel, maar werd het ook meteen duidelijk dat met James vooraan ook geluid en insteek een keerpunt kennen.

Er zit meer postpunk in. Meer politiek ook. James vergelijkt al dan niet kapitalistische medemensen maar al te graag met beesten in kooien op markten. Horen we misschien een invloed van tourgenoten De Staat? Toch herkennen we nog steeds Shht heel erg hard op “Stocklyfe”, de eerste van vier singles die zich zullen nestelen in een ep die dit jaar het hernieuwde viertal viert. Die dronken baslijn, die vreemde songstructuren vol spanningsopbouw en de uit onverwachte oorden vliegende hoeken komen herkenbaar terug. Het gaat van schreeuwerig naar struikelend en van ‘oi’ naar de unieke Shht-grootsheid in enkele minuten tijd. Hoewel het enkele luisterbeurten duurt voor we er volledig inkomen (misschien door zijn losse structuur?), is het op zijn minst gezegd interessant waarheen de band wil gaan. We kijken dan ook des te meer uit naar een vernieuwde Shht-toekomst.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2022 (Festivaldag 2): Kleinschalig rockfestijn

Vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding scheert het Limburgse Rock Herk al decennialang hoge toppen. Sinds de organisatie in 2014 het festival betalend maakte, kijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.