Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Monophonics – “Warpaint”

Er bestaan weinig groepen die het geluid van de jaren zeventig zo goed nabootsen als Monophonics. Het Amerikaans collectief brengt ondertussen alweer meer dan tien jaar lang muziek uit, en wordt door fans beschouwd als de beste psychedelische soulband ter wereld. Hun laatste album It’s Only Us was een razend succes, en terecht. ‘Waarom is dit album nog niet platinum gegaan?’, hoorden we een trotse eigenaar van de plaat zich afvragen. Na twee jaar is er eindelijk een vervolg in zicht met Sage Motel. De aankondiging van het nieuwe album gaat ineens gepaard met een nieuwe single: “Warpaint”.

Ondanks het vredelievende geluid dat Monophonics reproduceert, kunnen we niet ontkomen aan enkele gewelddadige visualisaties. In de eerste plaats is de titel van dit nummer daar uiteraard verantwoordelijk voor, maar de bebloede vogel op de singlecover doet er nog een schepje bovenop. Een grondige analyse van de tekst, maakt echter al snel duidelijk dat dit geen ode is aan fysiek geweld tussen personen van vlees en bloed, maar tussen ons en onze innerlijke demonen. ‘They say don’t worry, just close your eyes. cloak your fate in warpaint, to ease your kind’, zingt frontman en bandleader Kelly Finnigan. Zijn bemoedigende woorden krijgen extra kracht dankzij het ensemble, dat zoals altijd in topvorm is. Een simpel, maar krachtig gitaardeuntje neemt ons bij de hand, en begeleidt ons door een hoopvolle symfonie van scheurende solo’s op zijn Hendrix’, op en neer gaande blazers en energieke achtergrondzang.

Sage Motel verschijnt op 13 mei 2022 in de rekken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint - "Underneath"

Warpaint vierde een dikke maand geleden haar twintigjarig bestaan; of toch het jubileum van het moment van de eerste ontmoeting tussen de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint - "Common Blue"

Aan de hand van het weer zou je het nochtans niet zeggen, maar als Warpaint met nieuwe muziek op de proppen komt,…
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2023 (Festivaldag 1): België boven

Na die ellendige coronapauze leken de nieuwe festivals vorig jaar wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Sommige zijn even snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.