Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Monophonics – “Warpaint”

Er bestaan weinig groepen die het geluid van de jaren zeventig zo goed nabootsen als Monophonics. Het Amerikaans collectief brengt ondertussen alweer meer dan tien jaar lang muziek uit, en wordt door fans beschouwd als de beste psychedelische soulband ter wereld. Hun laatste album It’s Only Us was een razend succes, en terecht. ‘Waarom is dit album nog niet platinum gegaan?’, hoorden we een trotse eigenaar van de plaat zich afvragen. Na twee jaar is er eindelijk een vervolg in zicht met Sage Motel. De aankondiging van het nieuwe album gaat ineens gepaard met een nieuwe single: “Warpaint”.

Ondanks het vredelievende geluid dat Monophonics reproduceert, kunnen we niet ontkomen aan enkele gewelddadige visualisaties. In de eerste plaats is de titel van dit nummer daar uiteraard verantwoordelijk voor, maar de bebloede vogel op de singlecover doet er nog een schepje bovenop. Een grondige analyse van de tekst, maakt echter al snel duidelijk dat dit geen ode is aan fysiek geweld tussen personen van vlees en bloed, maar tussen ons en onze innerlijke demonen. ‘They say don’t worry, just close your eyes. cloak your fate in warpaint, to ease your kind’, zingt frontman en bandleader Kelly Finnigan. Zijn bemoedigende woorden krijgen extra kracht dankzij het ensemble, dat zoals altijd in topvorm is. Een simpel, maar krachtig gitaardeuntje neemt ons bij de hand, en begeleidt ons door een hoopvolle symfonie van scheurende solo’s op zijn Hendrix’, op en neer gaande blazers en energieke achtergrondzang.

Sage Motel verschijnt op 13 mei 2022 in de rekken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzie Reid - "Warpaint"

Het gaat snel voor Lizzie Reid. Ze bracht pas vorig jaar haar allereerste ep Cubicle uit en inmiddels was ze al bij verschillende optredens…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…
InstagramLiveRecensies

Warpaint @ Ancienne Belgique (AB Box): Heupwiegende reis door de tijd

Voor een band die tussen 2010 en 2017 quasi elk jaar wel ergens op een podium in ons land te zien was,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.